Stiri

(Video) Herr Porsche 935 – das vintage motorsport

Numele 935 sună cunoscut, designul pare vintage, aniversarea este clară! Porsche a prezentat un „clasic instant” în SUA, pe circuitul Laguna Seca, în cadrul Rennsport Reunion VI.

935 – ce denumire evocatoare! Porsche – și noi alături de ei – nu se mai satură din a sărbători cei 70 de ani de producție de modele sport. Constructorul a făcut un superb cadou fanilor adunați pentru a celebra cele șapte decade în cadrul evenimentului Rennsport Reunion VI desfășurat pe superbul Laguna Seca. Este vorba despre o renaștere a modelului 935. Originalul a fost un foarte de succes racer al decadei 1970, poreclit cu mult umor „Moby Dick”. Motivul nu era neastâmpărul – inerent la un Porsche – ci caroseria tip „long-tail”.


Noul 935 este însă mult mai mult decât un simplu omagiu. Sub spectaculoasa caroserie neo-retro, ce ne înflăcărează inimile instantaneu cu schema de culori Martini Racing se ascunde… un 911 GT2 RS. Dramatismul noului design este susținut pe deplin de cifrele din fișa tehnică. Greutatea totală este de 1379 kg, iar puterea de 700 CP. Elementele retro abundă și ele. Avem jantele roșii tip „farfurie”, oglinzi derivate de pe 911 RSR, evacuări inspirate de 908 și chiar și un schimbător din lemn laminat în stil 909 Bergspyder.

935 de motive – doar 77 de opțiuni

Propulsorul twin-turbo de 3,8 litri „flat six” oferă nu mai puțin de 700 CP, iar transmisia este cu șapte trepte tip PDK. Există chiar și opțiuni „de lux” – ESC, aer condiționat, al doilea scaun… Totuși, avem și vești neplăcute. 935 este un model strict destinat circuitelor, iar Porsche nu va construi decât fix 77 de exemplare. Iar fiecare va costa exact 701.948 euro… fără TVA. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*