Stiri / Video

Mustang55, Old Crow sau GT500 – pony all day (video)

Ford, Shelby sau Roush – toate au însă legătură cu eternul Mustang. Așadar, să facem cunoștință cu Mustang55, Mustang GT „Old Crow” și Shelby GT500. E clar, astăzi avem o zi în herghelie, prin preerie…

Înainte de toate, noutatea zilei. Nu știm dacă Shelby GT500 va ajunge și prin Europa, însă dacă o va face un aspect este clar. Modelele supercar de pe Bătrânul Continent vor avea de furcă. Cu un „pony car”?! Serios, da. În primul rând deoarece Ford a decis că GT500 nu este doar un model de drag. Ci un pasionat al circuitelor în adevăratul sens al cuvântului. Suficient pentru o aerodinamică specială și multe alte elemente tehnice.



Cap de afiș va fi, desigur, V8-ul supercharged de 5,2 litri și 760 CP plus 847 Nm. Care va trimite toți poneii către puntea spate prin intermediul unei transmisii DCT (dual-clutch) cu 7 trepte. Una capabilă să urce câte o treaptă la fiecare 80 milisecunde. Adică mai rapid decât clipim. Drept pentru care Ovalul Albastru ne promite un timp de 0-100 mph-0 în doar 10,6 secunde.

Mustang55, cadou pentru Europa

La doar câteva luni de la aniversarea de la New York, Ford vrea să celebreze cei 55 de Mustang și în Europa. Cum altfel decât prin intermediul unei noi ediții speciale: Mustang55. Noua serie limitată Mustang55 este dedicată exclusiv clienților europeni. Și este bazată pe versiunea Mustang GT, schimbările fiind însă strict de ordin estetic – atât la interior, cât și la interior. Bonus, sunt disponibile ambele versiuni de caroserie – Fastback și Convertible.



Recunoaștem, am da la schimb 10 exemplare Mustang55 pentru un singur ‘Old Crow’ Mustang GT. În afară de legătura cunoscută cu specia cabalină, Mustang mai are un ascendent și în unul din cele mai faimoase avioane de luptă cu elice, din al Doilea Război Mondial – P51 Mustang. Iar Ford a decis să celebreze un anume exemplar de P51 Mustang – cel supranumit acum 77 de ani „The Old Crowe” (după o marcă de bourbon) de asul Bud Anderson. Nu trebuie să fii fan al aviației în general, ci în mod special pentru a aprecia cum se cuvine acest unicat… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*