Stiri / Video

Mic – 595 Pista, mare – RM-X2, maxim – Road Chief (video)

De la lume adunate: Abarth a lansat cea mai nou versiune a micului bolid 595, Pista. Nu ați auzit de Ramsmobile, însă această companie vrea să ne recomande noul RM-X2 drept un hypercar al SUV-urilor. Iar Bowlus Road Chief Endless Highways este o mega-rulotă, una extrem de luxoasă.

Ne despărțim de o nouă săptămână automobilistică cu trei modele interesante. Abarth a lansat recent o nouă ediție specială pentru foarte rapidul 595 (evident, bazat pe Fiat 500). Se numește Pista și a fost plasat între versiunea de bază și 595 Turismo. Are și caii putere ai celui din urmă – 165 CP, via cunoscutul 1.4 turbo al companiei italiene. Apropo, 595 Pista are și ceva de la versiunea Competizione – sistemul de evacuare Record Monza.

Datorită turbinei Garrett supradimensionate, cuplul motor – de 230 Nm – este livrat mai devreme, de la 2250 rpm. În plus, 595 Pista se bucură și de aportul unei suspensii spate Koni, dotată cu FSD – „Frequency Selective Damping”. Interiorul, în schimb, are parte de noi scaune inscripționate „Abarth 70” pentru a denota aniversarea celor șapte decenii de existență ale producătorului.

595 Pista, urmează RM-X2

Recunoaștem, nici noi nu am mai auzit până acum de Ramsmobile și deja compania are un motiv de a ne stârni curiozitatea: RM-X2, model care a debutat unde nimeni nu s-ar aștepta – la Frankfurt, la IAA 2019. Nu de alta, dar i-ar sta mai bine într-o bază militară, cu al său șasiu monococă din fibră de carbon și acoperire cu Teflon pentru zonele inferioare (protecție sporită împotriva elementelor). Interiorul oferă spațiu pentru șase sau chiar opt pasageri.Iar suspensia pneumatică se poate deplasa peste 30 de cm, în timp ce pasagerii se ascund în cabină prin uriașe portiere tip „foarfecă”. Uzina de forță este reprezentată de trei opțiuni: LT5 de 6,2 litri supercharged în configurație V8 de la Chevy, diesel Duramax V8 de 6,6 litri – sau chiar o configurație complet electrică. Evident, doar câteva exemplare vor putea fi produse – 12 pentru anul 2020.

După RM-X2 vine Road Chief

A trecut sezonul estival, dar asta nu înseamnă că nu mai putem călători pentru încă câteva zile de vacanță. Eventual ne vom odihni în noul Bowlus Road Chief Endless Highways Wave Bespoke Edition. Un nume lung pentru o rulotă și mai lungă – are aproape 8 metri lungime. Opulența se află la ea acasă atât la exterior cât și la interior.

Însă, cel mai interesant, Bowlus le permite clienților să meargă „offline” cu noua ediție specială Road Chief. De exemplu, înăuntru se află instrumente meteo pentru a ști cum va evolua vremea. Iar electricitate necesară este furnizată de un invertor de 2000 de wați care extrage energie din baterii de 4 kW – iar opțional există chiar și posibilitatea dotării cu panouri solare. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*