Stiri / Video

B1, B2 – vitamina XC40 EV (video)

Am mai discutat în trecut despre Bollinger și alte modele 4×4 electrice din America. Însă, acum, B1 și B2 sunt foarte, foarte aproape de realitate. Poate la fel de aproape pe cât este și versiunea EV a Volvo-ului XC40.

Tesla are de furcă cu noul Porsche Taycan, iar startup-ul Bollinger ar putea să i-o ia înainte cu lansarea primului pickup electric american. Sigur, nici SUV-ul B1 nu este de lepădat. Însă, concurența acerbă pare să fie axată pe zona pickup, acolo unde activează B2. Ambele modele sunt acum în stadiul de prototipuri „beta”, iar asta înseamnă noi informații din zona tehnică. Asta pentru că stilul este cât se poate de clar… Și colțuros.



Astfel, dacă inițial B1 și B2 aveau puteri relativ normale (360 CP, 640 Nm), situația se prezintă… performantă. Cu două motoare electrice și 614 CP / 919 Nm. Suficient pentru 0-60 mph (96 km/h) în 4,5 secunde. Și o viteză maximă de 100 mph – 160 km/h. Dar, mai ales, cu o capacitate de tractare de 7500 pfunzi – 3402 kg. Iar ambele se axează pe deplasările în teren accidentat. Cu transmisie cu reductor și cutie de transfer, 10 inch (25,4 cm) plajă de lucru a suspensiei sau o gardă la sol de 15 inch (38 cm).

B1, B2 și hop la XC40

Însă, poate cea mai importantă schimbare are legătură cu bateria. Bollinger a trecut la B1 și B2 de la opțiuni de 60 sau 100 kWh direct la un pachet de acumulatori de 120 kWh. Nici o veste despre autonomie… sau preț, încă. Așa că putem trece oceanul în Suedia – acolo unde Volvo este aproape gata. Aproape gata să ne dea primul lor model EV – o versiune a SUV-ului XC40.



Volvo a lăsat de înțeles încă de la începutul anului trecut că actuala generație de motorizări ICE este ultima pe care o va dezvolta. De acum încolo, suedezii se gândesc doar la electrificare. Iar XC40, primul lor model care a primit și un motor cu trei cilindri în linie, va purta stindardul EV. Și nu oricum, ci cu accent pe siguranță – iar rezultatele concrete le vom vedea chiar de luna viitoare, odată cu prezentarea oficială.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*