Stiri / Video

Opel Vivaro-e gata de electrificare profesională (video)

Opel Vivaro-e reprezintă răspunsul constructorului din Rüsselsheim la viitorul segment al livrărilor profesionale fără emisii. Și dacă nu vi se pare suficient de 100% electric, atunci poate veți fi mai impresionați de Ford Mustang Cobra Jet 1400…

Opel Vivaro-e va deveni disponibil la comandă din această vară și apoi primii clienți vor trece la lucru înainte de sfârșitul anului. Vor avea la dispoziție un LCV electric compact disponibil din fabrică cu cârlig de remorcă opțional și oferit în trei versiuni de lungime: S, M și L. Vor exista și multiple variante de caroserie: crew cab, cabină platformă, transport persoane, sau cargo.

La fel ca profesioniștii pe care îi va deservi, Opel Vivaro-e devine extrem de versatil – în plus cu emisii zero. Foarte interesant, modelul electric nu face rabat la versatilitate. Are o sarcină utilă maximă de până la 1275 kg. Iar capacitatea maximă de remorcare este și ea de 1000 kg. Dotat și cu sistemul FlexCargo, capacitatea de încărcare este 4,6 mc, de 5,1 mc sau de 5,3 mc și 6,6 mc! Astfel, pe partea pasagerului din față pot fi luate la bord scări sau panouri lungi de până la 4,02 metri.

Opel Vivaro-e, putere de Mustang Cobra Jet 1400

Sistemul de propulsie complet electric oferă 100 kW (136) CP și 260 Nm. Suficient pentru o viteză maximă de 130 km/h. Acumulatorii sunt oferiți în două versiuni: 50 sau 75 kWh. Cu autonomii WLTP de 230 sau 330 de kilometri. Iar reîncărcarea durează 30 sau 45 de minute la stațiile DC rapide de 100 kW. Acasă sau la servici, Opel Vivaro-e se încarcă cu 7,4 sau 11 kW.



Opel va produce noua utilitară electrică pe aceeași linie de asamblare cu versiunile ICE. Ford, în schimb, nu va produce decât un singur Mustang Cobra Jet 1400. Este un prototip de „dragster” complet electric, dotat cu nu mai puțin de 1400 CP. Deci, suficient pentru a trimite roților spate cei 1491 Nm pe sfertul de milă. Care va fi complet în zona de jos a celor 8 secunde și la viteze de peste 170 mph… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*