Stiri

Dendrobium, orhideea electrică

Dendrobium ar putea fi un nume la fel de greu de pronunțat precum Rododendron. Dar ar fi bine să îl învățați pentru că este vorba despre un nou hypercar britanic. Unul electric, conceput în laboratoarele multiplilor campioni mondiali de Formula 1 Williams Engineering.

Ultimul hypercar celebru al britanicilor a fost McLaren F1. Desigur, există super-mașini McLaren și la ora actuală, dar comparativ cu concurența lor, nu se detașează la fel de mult precum o făcea predecesoarea lor. Dați cu pietre dacă nu vă convine, dar eu rămân la părerea mea, că McLaren avea statutul de „Primus inter pares”, statut de care noua generație este destul de aproape. Dar nu-l are. 

Legătura dintre Dendrobium (o specie de orhidee care trăiește pe arbori și stânci) și noua marcă este foarte subtilă. Mașina a fost creeată de compania Vanda Electric iar modul în care se deschid portierele amintesc de orhidee, floarea națională a Singapore. Mașina a fost proiectată cu ajutorul celor de la Williams Advanced Engineering, iar șef de proiect a fost Nigel Gordon-Stewart, cel responsabil cu vânzarea și promovarea celebrului McLaren F1. Ulterior el a fost implicat în compania Lamborghini și responsabil de unele proiecte precum Diablo Super Veloce sau Diablo SVR.

 

Dendrobium mecanicum

Chiar dacă încă nu au fost făcute publice toate detaliile tehnice, există zvonuri destul de credibile cum că Dendrobium va atinge 100 km/h în 2,5 secunde. Viteza maximă va treced e 300 km/h iar autonomia se va apropia de 300 de kilometri. Adică va avea autonomia unui supercar modern, cu benzină. 
Ce impresionează la noul model este modul în care se deschid portierele, împreună cu plafonul, pentru a face accesul mai facil. O problemă binecunoscută a hypercar-urilor este că este greu de intrat și și mai greu de ieșit din ele. Inginerii încă nu s-au hotărât dacă mașina va avea 2, 3 sau patru motoare electrice. Au găsit doar locul pentru baterii, în spatele scaunelor. Forma caroseriei, extrem de aerodinamică, este inspirată dintr-o picătură de apă. Suspensiile vizibile sunt tip paralelogram, preluate din lumea curselor auto. Construcția întregii mașini este dintr-o monococă din fibră de carbon cu elemente din aluminiu. Aluminiul este folosit și la brațele suspensiilor. 

Prezentare privată

Salon privee este un eveniment special în Marea Britanie. După ce Dendrobium D1 a fost prezentat ca prototip în 2017 la Geneva, acum ne pregătim de modelul de serie. Din acest motiv, mașina a fost prezentată la un eveniment special și exclusivist. În urma reacțiilor pe care le va produce după eveniment, compania producătoare (Vanda electric) va porni sau nu linia de producție. Prin urmare, atât Tesla cât și Rimac vor avea mult de furcă. Nu se știe exact cine va reuși să facă un pas (pardon, o roată) în față. 

Dendrobium Hypercar 2

Picture 2 of 2

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*