Stiri

(Video) Fanii Ferrari se închină la „Icona” – colecționarii la Monza SP1 și SP2

Putem conta pe faptul că mitul „Căluțului Cabrat” nu va fi destrămat vreodată – mai ales dacă avem parte de surprize precum conceptul Icona. Aceasta este o nouă serie specială de ediții limitată ce debutează cu modelele Monza SP1 și SP2.

Italienii sunt pregătiți să ofere fanilor de azi și mâine motive pentru a se uita în trecutul glorios al companiei. Astfel, noile Monza sunt un omagiu cât se poate de evident adus Ferrari-urilor din anii ’50, fiind în același timp cât se poate de moderne deoarece înglobează cele mai avansate tehnologii ale companiei. Dezvoltate strict pentru clienții dedicați ai mărcii și colecționarii avizi, Monza SP1 și SP2 au preluat în stil modern liniile modelelor „barchetta” din trecut, precum 166 MM din 1948, 750 Monza sau 860 Monza.

Egoist… sau purist?

Diferența dintre SP1 și SP2 este foarte simplă: primul are un singur loc, al doilea are și spațiu dedicat pasagerului. Fără parbriz și cu un monstru de propulsor sub capotă, SP1 este foarte aproape de a oferi senzații apropiate de monoposturile din F1… fiind însă cât se poate de legal și de utilizabil pe șosea. SP2 elimină acoperitoarea tip „tonneau” și adaugă un al doilea minuscul parbriz, plus un al doilea roll-bar – oferind aceeași distracție, dar în doi. Liniile de design – exterior sau interior sunt cât se poate de simple, dar nu simpliste, și suntem siguri că tocmai am descoperit un nou model de Ferrari atemporal. Nu același lucru putem spune despre realizarea inginerească – una cât se poate de avangardistă.

Răsuflarea monstrului

Capota și aripile față sunt o singură structură unitară din fibră de carbon, în timp ce portierele se deschid în sus. În plus, dimensiunile sunt compacte, pentru o manevrabilitate desăvârșită (4657 L/ 1996 l/ 1155 h – greutate de 1500 kg). Piesa de rezistență, ca la orice Ferrari, se află sub capotă – un V12 de 6,5 litri ce dispune de cea mai mare putere instalată vreodată pe un model stradal al casei din Maranello: 810 CP și 719 Nm. Destul pentru a sprinta la 100 km/h în 2,9 secunde, apoi la 200 km/h în 7,9 secunde – în drum spre viteza maximă de peste 300 km/h.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*