Stiri

(Video) Peugeot e-Legend, un concept cât pentru o viață

Ca să fim sinceri, marca Peugeot a depășit deja cu câteva decenii bune speranțele de viață ale majorității oamenilor, astfel încât putem înțelege cu ușurință motivația din spatele nouluie-Legend, prototip pregătit pentru Salonul Auto de la Paris.

Dacă sunteți fani ai curentului „restomod” – unde automobile clasice sunt aduse în contemporaneitate cu tehnologie modernă, veți fi încântați de noul Peugeot e-Legend. Sigur, nu se înscrie în acest curent, deoarece preia viziunea unui model istoric și o recreează în cheie futuristă – însă paralela e valabilă. e-Legend pare dedicat în principal fanilor nostalgici ai companiei, însă în același timp este o sărbătoare a prezentului, cu legături directe atât în trecut, cât și în viitor. Strict vorbind, avem de-a face cu o regândire a clasicului Peugeot 504 Coupé, leul desenat la sfârșitul anilor 1960 de către italienii de la Pininfarina.

Continuitate modernă pentru e-Legend(ă)

O practică destul de întâlnită azi – constructorii cu tradiție privesc în trecut pentru a făuri un nou viitor. Nu îl vom vedea probabil niciodată în producția de serie, dar e-Legend are toate atributele unui viitor model Peugeot. Avem astfel sistem de propulsie electric și un modul avansat de condus complet autonom. Farurile duble și grila (falsă, este doar un decor) cu logo regândit sunt trimiteri directe în trecutul modelului 504. În schimb elementul negru de pe pilonul spate nu este doar o referință – ci conține și un ecran care poate afișa diverse mesaje sau statusul de încărcare.

Interior retro, tehnologie modernă

e-Legend propune un habitaclu minimalist, cu doar câteva elemente de control – restul este un festival al tehnologiei. Nu mai puțin de 16 display-uri se regăsesc în cabină, de la cele „normale” de 6 inch la ecrane de 29 inch în portiere, de 12 inch în parasolare și la un „televizor” de 49 inch, curbat. Fișa tehnică include propulsie electrică pe ambele punți, cu un total de 456 CP și 800 Nm pentru performanțe de invidiat. Accelerația la 100 km/h durează mai puțin de 4 secunde, iar viteza maximă este de 220 km/h. În ciuda dimensiunilor compacte (lungime de 4,65 metri), e-Legend are la bord acumulatori masivi: 100 kWh, pentru o autonomie de maxim 600 km WLTP. Reîncărcarea rapidă nu durează nici ea mult – 25 de minute pentru 500 km autonomie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*