Stiri / Video

P300e – 3 cilindri de lux EV în familia Evoque & Discovery Sport

P300e vine în completarea gamei electrificate Land Rover. Acum și pentru mezinii familiei – Range Rover Evoque și LR Discovery Sport. Însă, cei mici sunt și cei mai puternici – la vânzări.

Micul și luxosul Evoque, dar și familistul compact Discovery Sport sunt cele mai de succes modele Land Rover. Acesta este un fapt statistic, nu o afirmație. Iar producătorul britanic vrea să mențină acest status quo. Fiind în același timp grijuliu cu mediul înconjurător și buzunarul clientului. Nu de alta, dar PHEV-urile sunt mai logice și din punct de vedere contabil…



Land Rover nu se află la primul său plug in hybrid. Are deja experiență cu gama mai mare – P400e – dar și cu modele mild hybrid. Așadar, P300e vine în completarea zonei mediane. Are un tri-cilindru de 1,5 litri din familia Ingenium. Care livrează 200 CP. Și un motor electric pe puntea spate. De 80 kW și capabil să ofere o configurație e-AWD. Totalul general este cât se poate de generos. Raportat la dimensiuni.

P300e, nu degeaba poartă fix această denumire

Așadar, combinat, Evoque și Discovery Sport P300e dispun cam de 300 CP. Ca să fim preciși, de 304 CP și 540 Nm. Iar motorul electric primește energie de la un set de acumulatori de dimensiuni generoase, pentru un PHEV: 15 kWh. Suficient pentru ca Evoque să parcurgă până la 66 km în ciclul WLTP. În schimb, familistul Disco Sport va ajunge doar până la 62 km. Oricum, suficient pentru necesitățile cotidiene urbane.



Performanțele nu sunt nici ele de neglijat. Și de această dată Evoque este mai eficient. Astfel, SUV-ul de lux ajunge la 100 km/h în 6,4 secunde. Discovery Sport ține aproape, cu un timp de 6,6 secunde. Ambele sunt capabilă să meargă complet electric cu până la 135 km/h. Iar acumulatorii au inclusiv capabilități de încărcare rapidă – DC – la maxim 32 kW. În acest caz, SoC de 80% se atinge în doar 30 de minute. De acasă, P300e-urile se încarcă între 1:24 (AC, 7 kW) și 6:42 ore. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*