Stiri

BMW Seria 1, cu aromă FWD sau xDrive (video)

A treia generație Seria 1. Și începutul noii ere cu tracțiune față – FWD. Sau, la alegere, dinamică compactă cu tracțiune integrală xDrive. BMW oferă de toate, pentru toate gusturile. Plus mai mult spațiu interior.

La fel ca în cazul monovolumelor din Seria 2 sau a crossover-ului X1, BMW a trecut la o arhitectură cu tracțiune față pentru Seria 1. A treia generație spune adio RWD. Însă cine vrea mai multă tracțiune are xDrive – pe 120d și M135i. Ne luăm adio – fără regrete, de această dată – și de la varianta de caroserie în trei uși. Însă contrar tendințelor, Seria 1 nu se „îngrașă” la capitolul dimensiuni. Ci renunță la 5 mm în lungime (4319 milimetri) și la 20 de milimetri din ampatament (2670 mm). Câștigă însă 34 de mm în lățime (1799 mm) și 13 mm la înălțime (1434 mm).



Cu trecerea la arhitectura FWD, avem de acum un habitaclu mai încăpător. Accesul este mai lejer, în special în spate. Acolo plusurile sunt numeroase: 33 mm (picioare), 19 mm (cap) și 13 mm în lățime. Și cei din față au plus 42 mm aici. Iar portbagajul câștigă 20 de litri – 380 sau un maxim de 1200 litri. Interiorul este cât mai tehnologizat – opțional sau de serie. Astfel, se poate ajunge cu noul sistem de operare BMW 7.0 la două ecrane de câte 10,25 inch. Iar BMW Live Cockpit Professional poate include chiar și un Head-Up Display color, cu diagonală de 9,2 inch.

M135i, gata de acțiune xDrive

BMW Seria 1 va avea patru linii de echipare – Advantage, Luxury Line, Sport Line sau M Sport. Dar și o versiune de vârf – pentru M135i xDrive. Aceasta are un tratament aparte atât la interior cât și exterior, precum și detalii exclusive – grilă cu design mesh, evacuări Cerium Grey şi spoiler spate M. În rest, designul exterior și exterior a fost complet actualizat pentru a se integra în noua gamă BMW. Și da, controversa cu mărirea dimensiunilor „rinichilor” grilei poate apărea și aici.



120d și M135i sunt oferite standard cu tracțiune integrală inteligentă xDrive. Iar la startul vânzărilor, programat pentru 28 septembrie, Seria 1 va avea trei motoare diesel și două pe benzină. Puterea variază între 116 CP pentru varianta 116d şi 306 CP pentru M135i. Acesta din urmă ajunge la 100 km/h în 4,8 secunde (4,7 secunde cu pachetul M Performance). Și la o clasică limită de 250 km/h. Cutiile de viteză disponibile sunt: 6 manuală, 7 Steptronic cu dublu ambreiaj și 8 pentru Steptronic Sport. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*