Stiri

(Video) Luxul în clasa SUV – demonstrat sau încă neconfirmat

Astăzi, dacă nu ai un cel puțin un SUV în gamă ești practic inexistent pe harta constructorilor auto globali – drept pentru care producătorul vietnamez novice VinFast a decis să „atace” Salonul Auto de la Paris din octombrie cu un dublu argument.

Primele două vehicule produse de tânărul producător auto vor lua drumul Franței în octombrie sub forma unui sedan convențional dar mai ales sub forma unui interesant crossover cu imagine premium. Aspect datorat în special implicării unui nume cu adevărat consacrat – italienii de la studioul de design Pininfarina sunt cei care au conceput stilul abordat de cele două vehicule. Momentan, nu avem decât acest subtil preview al celor două modele – compania din Vietnam nu a dezvăluit nici măcar numele lor, alegând să le caracterizeze la modul general drept VinFast Sedan și SUV, însă ne este greu să credem că acestea vor fi și numele „din buletin”.


Acum să trecem la un nume deja consacrat din zona SUV – este vorba despre noua generație Mercedes-Benz GLE, model care nu mai are practic nimic de dovedit în segmentul său… în afara faptului că este capabil să țină piept în continuare unor adversari la fel de cunoscuți, precum noua generație BMW X5. Germanii ne-au oferit până acum destule amănunte interesante – un scurt teaser video în care noul GLE ne „face cu ochiul” cu ajutorul farurilor cu tehnologie LED, dar și o serie de schițe inițiale de design… de unde putem deduce și extrapola destule lucruri.



În primul rând, noul GLE nu pare să fie un caz de „evoluție cronică” – Mercedes insistând că „doar două sau trei șuruburi” sunt comune cu modelul precedent – fapt reflectat și asupra design-ului exterior, fluid și destul de agresiv. În al doilea rând, interiorul preia aranjamentul modern al vehiculelor recente, cu un panou al instrumentelor de bord și al sistemului de infotainment comun – și este posibil să vedem implementarea noului sistem MBUX. Nu în ultimul rând, în ciuda atitudinii foarte stilate, știm deja că Mercedes vrea să rivalizeze cu Range Rover în privința capabilităților în teren accidentat – datorită noii platforme dar și a unor modificări asupra sistemelor de asistență, precum noul Active Body Control cu setare Off-Road Plus (printre altele, crește garda la sol cu aproape 50 de mm).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*