Stiri / Video

MotoGP cu M8, Mini cu 10… milioane (video)

MotoGP este despre rachetele de competiție pe două roți. Dar, chiar și acolo – din când în când – este nevoie de ajutorul unui model pe patru roți. Precum un BMW M8. Iar fratele de concern Mini sărbătorește 60 de ani cu 10 milioane de exemplare produse.

MotoGP este echivalentul pe două roți ai F1, iar BMW – producător al unor bijuterii pe două sau patru roți – a considerat naturală o asociere. Acum 20 de ani… De atunci tot produce modele special dedicate activităților de „Safety Car”. Iar acum a hotărât să ne dezvăluie bijuteria coroanei. Pe numele său BMW M8 MotoGP Safety Car, avem de-a face cu un M8 Competition ceva mai special. Mult mai special, de fapt!



Cum M8 și versiunea pentru competițiile de anduranță M8 GTE au fost dezvoltate împreună, BMW a considerat logic pedigriul primului ca fiind suficient de bun pentru MotoGP. Și, pentru că totul trebuie să fie conectat, numeroase echipamente și piese folosite pentru versiunea Safety Car pot fi cerute de clienți inclusiv pe un M8 Competition de stradă. Nu și luminile de avertizare, desigur…

MotoGP, dar și mult Mini

De 60 de ani încoace, din 1959, mica creație a lui Alec Issigonis se tot plimbă de-a lungul și de-a latul globului pământesc. Este vorba, desigur, despre Mini – atât originalul, cât și reîncarnarea sa apărută începând cu 2001. Majoritatea Mini-urilor – însă nu toate, desigur – au fost produse într-un singur loc, la British MINI Plant Oxford. Acolo noul s-a reunit cu „vechiul”, compania sărbătorind altfel aniversarea celor șase decade.



Mai exact, la uzina de la Oxford – unde va fi produs inclusiv electricul Cooper SE – a fost sărbătorită apariția Mini-ului cu numărul 10 milioane! Exemplarul de colecție a fost, evident, un Mini 60 Years Edition. Și nu a stat locului, deoarece s-a alăturat unui convoi de 60 de unități care au plecat de la Oxford la Bristol, unde pe 11 august toți fanii mărcii au sărbătorit printr-un mega-party – din seria International Mini Meeting. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*