Stiri

M8 este Coupé, Cabriolet și 2x Competition (video)

M8 intră pentru prima oară în familia Seriei 8. Și vrea să facă o impresie de tipul „droptop gorgeous”. Serios, este chitit să impresioneze – în special prin valoarea cifrelor.

Să începem cu un număr mic: 4. BMW propune nu mai puțin de patru versiuni din primul moment. M8 Coupé și M8 Competition Coupé. Plus și mai interesantele M8 Cabriolet şi M8 Competition Cabriolet. Și în viitorul apropiat amatorii de lux se vor putea delecta și la bordul M8-ului Gran Coupé… pasionații știu de ce! Practic, M GmbH le arată puriștilor că nu i-a uitat în ciuda asaltului recent asupra baricadelor performanțelor din segmentul SUV.



Să continuăm tot cu un număr subunitar: V8. Propulsorul de 4,4 litri cu tehnologie M TwinPower Turbo dezvoltă 600 CP sau 625 CP pentru versiunile Competition și un cuplu de locomotivă de 750 Nm. Suficient pentru ca M8 să dețină cel mai rapid cvartet alb-albastru din lume. M8 Coupé ajunge la 100 km/h în 3,3 secunde. Superbul M8 Cabriolet are nevoie de 3,4 secunde. Dacă în ecuație intră versiunile Competition, atunci ștergem cu buretele câte o zecime de la fiecare. Și ce rău ne pare…

M8 – vara se poartă Competition în Cabriolet

Înainte de final, să ne alegem preferatul. Este posibil să fi observat deja indiciile: ne place la maxim Competition Cabriolet. Nu de alta, dar sunetul nobil al propulsorului V8 se gustă perfect fără prea multe interpuneri. Și mai este un argument. Oare cu câte cabrio-uri puteți merge la plajă și apoi la o sesiune de circuit în amurg?! BMW livrează restul rețetei. Propulsorul se combină cu transmisia M Steptronic cu Drivelogic, precum și cu sistemul de tracţiune integrală M xDrive. Care vine cu 4WD, 4WD Sport și – după ce ești nebun și decuplezi DSC – 2WD.



Iar constructorul bavarez spune cât se poate de clar în comunicatul de lansare: „tehnologia șasiului specifică a fost concepută şi adaptată ținând cont de cerințele specifice utilizării pe circuit.” Nu degeaba un GTE a fost prezentat încă de la apariția Seriei 8 normale. M8 are chiar și o caracteristică specială – sistemul de frânare M nou are două setări diferite pentru reacția pedalei de frână!



Deci, cine vrea, o „arde” mai pe confort – sau pentru circuit există abordarea de tip „îngheț instantaneu”. Clar vom vedea multe filmulețe pe YouTube cu drift-uri în Competition Cabriolet… Nu de alta, dar BMW pare să dea liber la impresionat blondele cu viziunea acelor de păr… de pe Nurburgring Nordschleife. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*