Stiri / Video

Bugatti Chiron e de-a dreptul Pur Sport (video)

Bugatti Chiron are o producție limitată. Însă asta nu înseamnă că francezii nu se pot juca… în stil Pur Sport. Încă o apariție meteorică pregătită pentru Geneva… însă n-a fost să fie decât online!

Bugatti Chiron Pur Sport este unul dintre cele mai strălucitoare staruri automobilistice pe care nu am apucat să-l mai vedem strălucind în capitala Elveției. Pandemia de coronavirus nu îi va opri pe francezi să ofere clienților o nouă jucărie pentru circuitele faimoase ale lumii. Așa cum indică și numele, Pur Sport este gata pentru activități extreme. În doar 16 exemplare. Și pentru un minim de 3,2 milioane de euro, fără TVA.



Bugatti Chiron Pur Sport va începe – să sperăm – producția din a doua jumătate a anului. Vine cu același W16 quad-turbo de 8 litri și 1500 CP. Însă linia roșie este de acum la 6900 rpm. Iar treptele cutiei de viteze sunt cu 15% mai apropiate pentru o creștere cu 40% a elasticității răspunsului motorului. Totul este ascuns de noua aerodinamică ce include și câteva elemente noi de stil. Plus un nou sistem de evacuare cu țevi ultra-ușoare și ultra-rezistente la temperaturi înalte. Doar sunt făcute din titan printat 3D!

Pur Sport pe Chiron

Designul include modificări ale părții frontale, dar și un spoiler posterior lat de 1,9 metri. Evident, nu puteau lipsi de pe Chiron Pur Sport și un set nou de jante. Acestea au și un rol funcțional – setul Aero îmbunătățește… aerodinamica, dar și ventilația frânelor. Iar Michelin a dezvoltat și un set nou de pneuri – Bugatti Sport Cup 2 R (285/30 R20 și 355/25 R21!). 



Șasiul a avut parte și el de o serie de modificări. Noile setări pentru suspensie includ o creștere a fermității arcurilor cu 65% în față și 33% în spate. În același timp, sistemul de control adaptiv al amortizoarelor favorizează performanțele – nu confortul. Mulțumită noilor elemente de frânare din titan și a jantelor cu 16 kg mai ușoare, Pur Sport este și el cu 19 kg mai ușurel decât un Chiron „standard”. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*