Stiri

Nissan Leaf obține 5 stele în testele de impact

Nissan Leaf a reușit să obțină 5 stele la testele EuroNCAP după noua metodologie de evaluare, care include și verificarea sistemului avansat de frânare automată AEB.

Nissan Leaf a fost lansat în 2011 și a ajuns deja la o nouă generație, mai completă și mai adaptată nevoilor actuale. Dar, pe lângă toate avantajele de a fi o mașină ecologică, Nissan Leaf trebuia să dovedească și performanța în domeniul siguranței. Atunci când ești într-un concern care scoate pe bandă rulantă mașini de 5 stele în testele de impact, trebuie să-ți arăți performanța și pe cele mai mici modele. Iar Nissan Leaf era cel mai bun exemplu pe care constructorul trebuia să-l dea.

Evaluări complexe

Noile sisteme de evaluare ale EuroNCAP nu se mai limitează doar la a mai proteja pasagerii în caz de accident. Acum se pune atât problema prevenirii accidentelor cât și de protecție a pietonilor. Pregătirea pentru a trece la mașini autonome este în toi. Treptat, constructorii introduc tot mai multe sisteme de protecție și de prevenire a accidentelor. Statisticile arată că peste 70% din accidente se produc din cauză că șoferii nu apasă corespunzător frânele. Ei bine, aceste sisteme automate nu au nicio reținere ca, în caz de nevoie, să acționeze ferm și până la capăt, fără să țină cont că cineva neatent dn mașină va vărsa cafeaua sau îi va aluneca laptopul din brațe Oricum tot același lucru s-ar întâmpla dacă ar avea loc un impact. Aceste sisteme au început să fie contorizate și verificate de EuroNCAP pentru ca, în situații speciale, să dea dovadă că pot evita un accident.

Rezultatele Nissan Leaf pe scurt

Pasagerii adulți sunt protejați în proporție de 98% în caz de impact frontal, lateral sau cu un stâlp, mașina nefiind dotată cu airbag-uri pentru genunchi sau pentru pelvis, pe laterale. Copiii așezați în scaune destinate copiilor sunt protejați în proporție de 86%. Nissan Leaf a dovedit că protejează în proporție de 71% pietonii, la impactul cu aceștia, în ciuda lipsei unei capote active a motorului. Pentru sistemele de asistență a șoferului în situații limită, Nissan Leaf a primit un punctaj de 71%.

Rezultatele detalieate le puteți găsi aici.

 

În total, Nissan Leaf a reușit un scor total de 35,4 puncte, ceea ce echivalează cu un procentaj de 93%.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*