Stiri

Ford va produce două modele la Craiova

Ford a anunțat că va introduce în producție la Craiova un al doilea model. Pentru aceasta este nevoie de o investiție suplimentară de 200 milioane euro și un surplus de 1.500 de angajați. 

Ford a confirmat pe 22 mai 2018 o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și adăugarea unui număr de 1500 de locuri de muncă dedicate producției unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova.

Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova. Noul model și data de start a producției acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării acestuia.

Încrederea în fabrică

„Această nouă investiție confirmă continuarea evoluției gamei noastre de modele interesante produse în Europa și subliniază totodată transformarea complexului de producție de la Craiova”, spune Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității”.

Pentru a sprijini producția noului vehicul, Ford România va angaja aproximativ 1500 de operatori de bază și calificați pentru al treilea schimb. Forța de muncă actuală de la uzina Ford din Craiova va ajunge astfel la 5900 de angajați.

Probleme vechi

Una dintre problemele nerezolvate de Guvernul României este legată de lipsa infrastructurii rutiere. Din acest motiv, transporturile de vehicule sau componente sunt mai lente. Odată cu noua investiție, Ford România speră că și partenerul român va începe să facă ceva cu autostrăzile.

Să le spunem că de mai bine de 20 de ani așteptăm și noi asta sau îi lăsăm să se prindă singuri?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*