Stiri

Tripla victorie pentru Alfa Romeo

Mille Miglia este una dintre cele mai celebre curse auto din Europa, iar în urmă cu 90 de ani Alfa Romeo reușea să câștige laurii. Acum, Mille Miglia este o competiție dedicată mașinilor de epocă. Poate una dintre cele mai frumoase competiții de gen.

Anul acesta, Mille Miglia a avut un număr record de participanți: 450. Printre ei s-au făcut remarcați și cei de la Alfa Romeo care au venit în forță. Au venit cu piloții echipei de Formula 1 și au concurat cu mașini de colecție care au scris istoria automobilului.

Alfa Romeo rescrie istoria

Cursa din acest an a fost câștigată de echipajul Tonconogy-Ruffini pe o Alfa Romeo 6C 1500 GS Testa Fissa. Pe locul secund s-a clasat un 6C 1500 Super Sport din 1928 carosat la Stabilimenti Farina. Mașina face parte din colecția oficială a FCA Heritage și este expusă, de obicei, la Muzeul Istoric Alfa Romeo din Milano. Pentru a rememora victoria Alfei din Mille Miglia din 1928, mașina a purtat același număr victorios de atunci: 30. A fost condusă de echipajul Giovanni Moceri avându-l navigator pe Daniele Bonetti. Al treilea loc a fost ocupat de o Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato, pilotată de echipajul Vesco-Guerini.

Emoția mișcării

Alfa Romeo este, cu siguranță, o marcă ce apelează la sentimente și la emoții. Iar, ca un argument suprem în acest sens, este și filmul de alături.

Desigr, mașinile au fost verificate minuțios înainte de a fi puse pe pistă. Ulterior au fost returnate către muzeul Alfa Romeo din Milano, acolo unde pot afișa mândre încă o decorație. O distincție binemeritată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*