Stiri

Video – Pininfarina pregătește un hypercar

Dacă n-ați mai auzit nimic de Pininfarina în ultimii ani este pentru că se pregătește intens să se lanseze ca marcă în 2019. Iar promisiunile sunt uriașe. La fel și responsabilitatea respectării numelui.

După ce a fost cumpărată de Mahindra Group, marca italiană Pininfarina a fost “ascunsă” pentru a realiza lucruri mărețe. Pe lângă cele câteva tușe aduse unor modele din gama SsangYong (deținută tot de Mahindra) mai nimic nu s-a știut despre genialiul birou de design. Acum însă lucrurile se îndreaptă pe un făgaș periculos, fragil și promițător: lansarea ca marcă auto.

 

Visul lui Pininfarina

Michael Perschke, CEO-ul Pininfarina, declara cu ocazia unei curse de Formula E din Statele Unite că: “PF0 s-a născut din visul de 50 de ani al lui Battista ‘Pinin’ Farina de a vedea o gamă de automobile sub marca proprie care să fie deopotrivă frumoase și foarte avansate tehnologic. PF0 va furniza o putere uriașă și satisfacții abundente de conducere”.

Este evident că vehiculul va arăta într-un fel unic. Va beneficia de cele mai noi descoperiri în domeniul automobilelor electrice și, atenție, al celor autonome. Ca și performanțe, constructorul promite un demaraj 0-100 km/h în mai puțin de 2 secunde. Viteza maximă va depăși 400 km/h! Sunt cifre care te lasă, efectiv, fără respirație. Sunt anunțate de însuși CEO-ul mărcii Pininfarina și asta ar trebui să fie suficient. Pentru dezvoltarea mașinii a fost cooptat și fostul pilot de Formula 1 Nick Heidfeld. Actualmente, pilotul german concurează în Formula E pe un monopost Mahindra. Monopost care, desigur, este folosit ca banc de probe pentru viitorul hypercar cu autonomie de peste 500 km.

Planuri de viitor

Pininfarina PF0 se află deja într-un stadiu avansat de proiectare. Modelul însă va fi gata pentru vânzare abia în 2020. Până atunci, Nick Heidfeld se va alătura echipei de cercetare și dezvoltare. El va contribui activ la pregătirea mașinii pentru a putea oferi performanțe supreme. El este cel mai experimentat pilot din Formula E și, chiar dacă nu a câștigat nicio cursă de Grand Prix, este pilotul cu cele mai multe clasări la final de curse. Asta înseamnă că are și o experiență fantastică în ceea ce privește anduranța și fiabilitatea.

Până atunci însă, Pininfarina ne-a suscitat interesul cu aceste imagini.

În rest… vise plăcute! Dar vor deveni realitate.

Automobili Pininfarina PF0 1

Picture 1 of 3

Un hypercar cu nume celebru se pregătește să intre pe piața mondială: Pininfarina PF0

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*