Stiri

Lamborghini se aventurează în Norvegia

Lamborghini s-a aventurat pe Trollstigen Road și Geirangenfjord într-o aventură dedicată plăcerii condusului prin loții senzaționale.

După evenimentele din anii trecuți din Andaluzia și Transilvania, anul acesta a fost rândul Norvegiei să găzduiască turneul Lamborghini. Mașinile au avut de străbătut 500 de kilometri printre munți, mări, cascade și ghețari, navigând sub soarele de la miezul nopții.

Lamborghini Art Nouveau

Convoiul a pornit din Alesund, unorășel mirific în stil Art Nouveau din parea nordcă a fiordurilor ce leagă insulele. De acolo, Lamborghini-urile s-au aventurat pe așa-numitul drum al Trollilor. Trolli sunt creaturi mitologice din folclorul norvegian. Este un drum fantastic, un miracol al ingineriei. Trollstigen a fost construit în opt ani și a fost dat în folosință în 1936. Drumul urcă și coboară prin 11 ace de păr pe marginile unor stânci și cascade.

 

Valea căpșunelor

Grupul de Lamborghini au continuat spre Valldal – Valea căpșunelor. Zona, denumită Geirangerfjord, este un sit inclus în lista patrimoniului universal UNESCO și este inclus în toate lucrările referitoare la locuri spectaculoase de pe Pământ. Aventura continuă peste Jostedalsbreen, cel mai mare ghețar din Europa. Convoiul de mașini super-sport a avut de străbătut multe zone de macadam, cu un veritabil peisaj selenar.

Final în Alesund

După un popas în liniștitul sătuc din Loen, situat la capătul Nordfjord și transferul pe feriboat, grupul a ajuns la Mount Aksala. Muntele care oferă o priveliște de poveste peste orașul Alesund.

 

 

Traseul expediției:

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*