Stiri

Grand California – motorhome pentru familie

Campervan, motorhome, rulotă, mașină-casă și așa mai departe. Acestea sunt denumiri uzuale pentru vehiculele ce sunt folosite de cei care-și doresc confort în concedii, dar nu vor sau nu pot să stea la hoteluri. Pentru ei există Grand California. 

Grand California este fix genul de mașină pe care ți-ai dori-o dacă ai vrea să faci turul Europei cu familia și n-ai vrea să te preocupe locurile de cazare. Poți parca practic oriunde și să ai tot confortul la îndemână. Mai mult, n-ai nevoie nici măcar să-ți faci vreo valiză sau geamantan. Ai pus în dulapurile din mașină tot ce ai nevoie și p-aci ți-e drumul!

Evoluție din trecut

Când, în anii ’60, Volkswagen a produs primul vehicul de acest gen derivat din gama Transporter, a fost o revoluție. Brusc, toate campingurile Europei de Vest s-au umplut de aceste noi concepte de vehicule cu cazare inclusă. Americanii au prins imediat ideea și au cerut și ei așa ceva. În 1988, Volkswagen a lansat modelul California care a avut o cerere incredibilă: 160.000 de unități au fost vândute! A fost un succes răsunător care a condus, în timp, la alte variante. Dar era timpul pentru ceva mai mult decât un loc unde să dormi și unde să-ți poți atârna chitara. Un vehicul pentru toată familia, cu tot confortul necesar. Așa a apărut Grand California.

VW California – 1988

 

Grand California

Nu credem că exagerăm dacă spunem că vechile modele California au fost locuri de unde s-au pornit familii. Iar copiii acelor familii vor deja mai mult. Volkwagen Autovehicule Comerciale au pornit de la platforma noului Crafter și s-a pus accent pe confort. În interior există paturi supraetajate pentru copii, baie dotată cu cabină de duș, toaletă, dulapuri și chiuvetă pliabilă. Bucătăria include frigider, și congelator (accesibil și din exteriorul mașinii că doar n-o să dai ture să ajungi să-ți iei berea din frigider), aragaz, chiuvetă și dulapuri pentru alimente. Pentru spălat și duș există un rezervor de 110 litri dar se poate cupla și la o sursă de apă din exterior.

Petrecere de camping

Instalația audio poate fi conectată prin bluetooth astfel încât să poți asculta muzica de pe telefon sau tabletă. Pentru iluminarea interioară (dacă chiar vrei să stai înăuntru în camping) ai la dispoziție luminatoare și, desigur, geamurile laterale. Totuși, pentru un mix de intimitate și de plăcere sub cerul înstelat, geamurile laterale și parbrizul se pot acoperi cu jaluzele după un concept nou. Dar luminatoarele de pe plafon pot fi lăsate descoperite. Scaunele față pivotante, bancheta din living cu sisteme de prindere ISOFIX pentru copii și masa mare sunt concepute pentru o cină în familie.

Adio Hotel, mă mut lângă plajă!

Prin urmare, cu Grand California, poți spune adio hotelurilor scumpe din apropierea plajelor. Este suficient să găsești un camping sau o parcare și ți-ai amplasat locuința mobilă. Grand California va intra la vânzare anul viitor. Iar, pentru ca tot confortul să fie complet, va fi dotat și cu panouri fotovoltaice pe plafon. Din punct de vedere tehnic, mașina poate fi dotată cu tracțiune integrală 4Motion, transmisie automată și toate sistemele de asistență pentru șofer. Iar, dacă vrei un Crafter pe care să ți-l faci motorhome, poți căuta unul aici. 

Grand_California_05

Picture 2 of 12

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*