Stiri

„Leak” sportiv: Audi SQ2 și Skoda Kodiaq RS

Acestea sunt leak – urile care ne plac: SUV-uri dinamice, potrivite pentru atacul asupra atitudinii urbane sau pentru aventuri de weekend cu întreaga familie.

Modelul din Ingolstadt este un leak cât se poate de oficial. Noul Audi SQ2 a ieșit din ascunzătoare cu ajutorul diviziei britanice a constructorului german. Aceștia par să nu mai fi avut răbdare cu Salonul Auto de la Paris și bine au făcut. În Franța va fi prezentat oficial, pe viu, SQ2 fiind una din surprizele rezervate de constructor fanilor săi. Noi suntem fericiți că nu am mai avut parte de interminabile campanii de pre-promovare. Picant ca orice versiune S, noul SQ2 aduce cu sine turbo-ul de 2 litri de pe S3, cu tot cu cei 300 CP și 400 Nm.

Suficient pentru un sprint la 100 km/h în 4,8 secunde și o viteză de top de 250 km/h. Desigur, totul facilitat de transmisia integrală Quattro și cutia cu dublu ambreiaj și șapte trepte, S tronic. SQ2 vine cu o gardă la sol redusă cu 20 mm, o suspensie mai sportivă, jante de 18 sau 19 inch și frâne de dimensiuni sporite, cu etriere roșii inscripționate cu litera S.

Leak de Cehia, via Nurburgring

După o campanie teaser parcă mai lungă decât așteptarea pentru un nou sezon GoT (Game of Thrones), tot nu avem decât un leak cu noua versiune de top Skoda Kodiaq RS. Desigur, SUV-ul care și-a adjudecat între timp și un record pe Nurburgring (cel mai rapid model cu șapte locuri) va fi prezent de mâine la Paris. Acolo își va etala designul sportiv de Mladá Boleslav, ce include logo-uri RS din abundență, jante de 20 inch și evacuări… mai numeroase.

Stilul nu este cu mult mai hardcore decât Kodiaq Sportline, deci Kodiaq RS ar putea trece drept un „sleeper”. Iar ceea ce este ascuns sub caroseria voit subestimată dinamic nu va dezamăgi. Skoda promite un 2 litri diesel twin turbo, cu aproximativ 240 ponei în herghelie. Iar frânele, suspensia și trenul de rulare au fost pregătite de divizia sportivă a casei. Nu suntem însă fani ai sistemului Dynamic Sound Boost. Acesta este primul modul artificial de îmbunătățire a sound-ului propulsorului de la Skoda. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*