Stiri

(Video) Megastar la Paris, în 2018

Cine a fost megastar la Mondial de l’Automobile în 2018? Avem câteva idei, mai ales că noutățile Salonului Auto de la Paris au fost suficient de abundente anul acesta.

Însă megastar nu a fost un singur model – nici pe departe. Așa ceva nu este posibil în industria auto a secolului XXI. Astfel, am decis să selectăm câte un model reprezentativ din mai multe segmente. Pentru că a fost oricum una dintre cele mai importante premiere la nivel mondial, începem cu zona premium, acolo unde alegerea clară și indiscutabilă este noul BMW Seria 3.

Un design pronunțat dinamic, din fericire fără experimente în genul Z4, dimensiuni sporite și tehnologii în premieră (de exemplu cea a amortizoarelor) sau extrem de inovatoare. Plus o gamă largă de motorizări. Eficiente în patru cilindri sau nobile cu șase, dar și versiune M Performance și plug in hybrid. De aceea, cel mai apropiat urmăritor, Clasa B de la Mercedes, nu a avut nici o șansă. Și asta în ciuda propriilor noutăți tehnologice, ce includ și un sistem semi-autonom de la Clasa S.

Megastar pentru toată lumea

Zona accesibilă oricui, non-premium, are și ea un megastar clar. De fapt nu este unul singur, ci o familie. Este vorba despre Kia Ceed – prezentă la Paris în versiunile GT Line și GT. Show-ul a fost însă complet furat de shooting break-ul Proceed. La mare luptă, titlul în categoria SUV îl vom decerna noului Mercedes-Benz GLE. Acesta a avut o concurență foarte numeroasă – condusă de Skoda Kodiaq RS. Nu de alta, dar astfel cehii au primul lor megastar de record pe Nurburgring, categoria SUV cu șapte locuri. Și zona concept a fost intens disputată, însă noi ne-am declarat de la bun început cuceriți de superbul prototip retro/modern Peugeot e-Legend.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*