Lifestyle

Cum slabesc barbatii

Unul dintre subiectele la moda in ultima perioada este: regimul de slabit! Si daca pana acum femeile erau cele care acordau cea mai mare atentie acestui subiect, in prezent si barbatii si-au indreptat atentia asupra siluetei lor si deopotriva asupra sanatatii organismului.

Insa, inca din start se remarca o inegalitate : barbatii au masa musculara mai dezvoltata decat femeile, ceea ce le creeza un avantaj pentru ca se cunoaste faptul ca muschii consuma mai multa energie. Din pacate insa, alimentatia actuala este din ce in ce mai nestructurata, dezechilibrata: s-a terminat cu mancarurile sanatoase gatite de mama, „traiasca” sandvisurile cu multa maioneza si ketchup.

Barbatii si luatul in greutate

In timp ce femeile acumuleaza grasime in zona de jos a corpului (fese si coapse), barbatii „se maresc” la nivelul taliei, gatului si chiar al fetei. Acest fenomen se numeste ingrasarea de tip android. In afara neplacerilor de ordin estetic, acest tip de ingrasare ponderala poate avea la origine grave probleme de sanatate precum hipertensiunea arteriala sau chiar accidente cardio-vasculare.

In general, barbatii incep o cura de slabire in jurul varstei de 40 de ani, in timp ce femeile incep primele serii inca din adolescenta. In cazul barbatilor, grasimea se instaleaza in partea de sus a corpului. Acesta grasime este mult mai usor de pierdut decat cea acumulata in partea de jos a corpului. De ce? Celulele grase care se fixeaza pe talie si abdomen sunt formate din grasime insa nu se gasesc in numar foarte mare.

Continuarea articolului o puteti citi pe acasa.ro

Sursa foto: unsplash.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*