Stiri

S-a lansat prima mașină electrică de raliu!

Prima mașină electrică din România special creata pentru curse a fost prezentată la Brașov! Aceasta va da startul unei Grupe de Electrice în CNVCD 2019.

Kaufland Rally Team

Masina electrica de raliu

Week-end-ul 12-14 octombrie 2018 a adus cu sine pentru pasionații de motorsport ultima dublă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018. Dincolo de socotelile din culise și de ambițiile pentru podiumuri, marea noutate a Trofeului Opel a fost prezentarea în premieră, în fata presei de specialitate, a primului bolid electric construit în România, special pentru cursele de viteză. Este vorba despre un VW Golf GTi, la care grupul motopropulsor termic a fost inlocuit  cu o unitate electrică special setată pentru a face ravagii în cursele de Viteză în Coastă, SuperRally și de Circuit. Creată la ideea pilotului Sorin Ghisoi, de către echipa tehnică a Cox e-Motorsport – coordonată de inginerul francez Marc Areny, prima mașină electrică de curse din România este susținută de Kaufland România.

masina electrica de raliu

Kaufland Rally Team

“Kaufland România se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, cu beneficii directe asupra comunităților. în fiecare an, investim peste 5 milioane de euro în tot ce înseamnă proiecte derulate alături de ONG-uri. În urmă cu 3 ani, ne-am propus să facem prima rețea de stații de încărcare pentru mașinile electrice, astfel încât oricine să poată traversa România cu ușurință de la Vest la Est într-o mașină electrică. Obiectivul a fost atins în mai puțin de 3 ani, reușind să finalizam, în parteneriat cu Renovatio, rutele Constanța-București-Sibiu-Timișoara-Arad și București-Ploiești-Brașov-Târgu Mureș-Cluj Napoca-Oradea. Pornind de la acest traseu, am extins numărul stațiilor de încărcare, în parcările magazinelor Kaufland, oferind în momentul de față peste 60 de stații de încărcare în 23 de locații. în directă legătură cu acest proiect, suntem alături de inimoasa echipă Kaufland e-Rally Team și ne dorim să îi susținem și pe viitor”, a declarat Andrei Secretianu, Director Departament Procurări și Evenimente Kaufland România.

 

 De ce o mașină electrică de curse?

„Pentru mine, povestea  Kaufland e-Rally Team a început odată cu întrebarea băiețelului meu de 8 ani, care voia să știe cum o să arate mașinile de curse în viitor. Am stat și m-am gândit o clipă și i-am spus că neapărat vor fi electrice, mai ales că acum avem mult mai multe posibilități și puncte de încărcare gratis în parcările magazinelor. Are autonomie peste 50 km în regim de concurs, asta înseamnă 3-4 urcări la competițiile de viteză în coastă.

Dacă vezi o mașină ca a noastră pe stradă, poate nu remarci diferența, însă în competițiile de viteză … citeste mai departe aici.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*