Stiri

XE de Jaguar, sport în progresie geometrică (video)

XE – seria de bază de la Jaguar, nu este nicidecum „veriga slabă” pentru producătorul britanic. O dovedesc modelele XE 300 Sport și mai ales fantasticul mega-sedan XE SV Project 8.

Vara a trecut, însă Jaguar a mai găsit un motiv bun de a merge la plajă. Nu ne referim la Jaguarul E-Type electric de aici. Ei au dus un 300 Sport și unul din foarte puținele exemplare SV Project 8 pe plaja de la Pendine Sands din Țara Galilor. Acolo nu au stat la un daiquiri în hamac, ci s-au apucat de creații artistice… în nisip. Cele două modele de performanță au desenat un helix dublu. Astfel au creat o formă 3D care seamănă cu spirala unui tirbușon. Desigur, au făcut aceasta cu ajutorul roților și a piloților.

XE de toamnă, dar îl vrem pentru vară

Sinceri să fim, nu avem nici cea mai mică idee de ce Jaguar a trimis două XE să creeze o formă geometrică de un kilometru în nisip pe o plajă. Și nici nu prea contează – deoarece mai important este ADN-ul lor de bază. Și aici vorbim despre structura ultra-ușoară din aluminiu. Sau despre tracțiunea integrală sau despre caracteristicile dinamice sportive. Știm totuși că locul acțiunii nu a fost selectat întâmplător. Pendine Sands are o conexiune cu lumea motorsport de mai bine de 100 de ani.

De dorit, în garaj, ne-am dori un SV Project 8 – cu tot cu recordul său din clasa sedan de pe Nurburgring, de 7 minute 21.23 secunde. Însă recunoaștem că fanii Jaguar vor avea un acces mult mai larg la 300 Sport. Acesta este dotat cu un propulsor Ingenium de 2 litri, capabil de 300 de cai putere și de propriile fapte de vitejie pe stradă, dar și pe circuit. Iar cei care-și doresc un Jaguar personalizat, o pot face de aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*