Stiri

Q by Aston Martin sau Ferrari Tailor Made? (video)

Q sau Tailor Made sunt două dintre faimoasele divizii de personalizare ale unor mărci și așa exotice. Însă, cu ajutorul acestora, Aston Martin sau Ferrari pot concura de la egal la egal… Cu producători ultra-specializați sau chiar cu studiouri de coachbuilding.

Și avem chiar două exemple în acest sens. Britanicii de la Aston Martin, prin intermediul diviziei Q (da, o referință cât se poate de evidentă la seria James Bond), au prezentat recent ediția specială ‘DBS 59’. O comandă exclusivă din partea Aston Martin Cambridge. Dealer-ul din Anglia va primi fix 24 de exemplare. Puține după standardul Aston, însă foarte multe dacă ținem cont de faptul că toate merg la un singur reprezentant local al mărcii.

Q by Aston Martin sau Ferrari Tailor Made

Apelativul DBS 59 are legătură cu un eveniment foarte important pentru Aston Martin. În 1959, modelul de curse DBR1 câștiga cursa, dar și locul doi, de 24 de ore de la Le Mans. Acum, câte un exemplar DBS 59 a fost comandat pentru fie care oră a celebrului eveniment de anduranță. Evident, fiecare exemplar are parte de elemente de design unice, precum și de materiale sau elemente grafice implementate manual, referința fiind, desigur, ilustrul înaintaș.

Astfel, caroseria este vopsită în cunoscuta nuanță Aston Martin Racing Green. Exteriorul mai are parte de fibră de carbon cu finisare glossy, în timp ce anumite detalii sunt vopsite în culoarea bronzului. Interiorul oferă o combinație atemporală de piele Obsidian Black/Chestnut Tan, în timp ce portbagajul găzduiește un kit „Saddle Leather Helmet Pod” ce cuprinde căștile racing, combinezoanele și mănușile speciale ‘DBS 59’ – toate elemente create special de specialiștii Q.

Q aici, Tailor Made dincolo… în Japonia

Dacă nu știați, Japonia este – neoficial – patria edițiilor speciale. Recunoaștem, diviziile locale au cam șomat în ultimul timp. Însă Ferrari a compensat recent cu un eveniment dedicat special sectorului Tailor Made. Și au adus la „The Art of Ferrari Tailor Made” nu mai puțin de nouă creații unicat.

Evident, numărul mare este datorat aversiunii naturale a oricărui client pentru modele „standard”. Lăsând gluma deoparte, fiecare dintre cele nouă „dive” italiene au fost expuse privirilor audienței de la Ambasada Italiei la Tokyo. Toate fiind iterații bazate pe un singur model. Este vorba despre GTC4Lusso T, cel mai probabil fiind create în noile zone Tailor Made / Atelier Area, create la Maranello, în cadrul noului Centro Stile Ferrari. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*