Stiri

VW Tarok, contorsionistul de São Paulo (video)

Tarok este conceptul de pickup prezentat în premieră mondială la São Paulo International Motor Show pe care l-am dori și în Europa. Totuși, chiar dacă versiunea de serie va sosi în curând în Brazilia, sunt șanse minime ca supremația Amarok-ului să fie amenințată pe Bătrânul Continent.

Motivul pentru care ne-am dori ca Tarok să ajungă și la noi este unul pur subiectiv. Stilul abordat de acest prototip, ce va face pasul către producția de serie „cu schimbări minime”, este unul spectaculos și tineresc. Necaracteristic pentru VW. Totuși, chiar și seriozitatea germană pare să mai facă loc din când în când spiritului ludic (noul T-Cross, de exemplu).

VW Tarok, contorsionistul de São Paulo

În al doilea rând, Tarok propune un concept de funcționalitate ieșită din comun, chiar și pentru un pickup. Benzile luminoase din față, LED – pe grilă sau aeratoarele din bară – poate nu vor fi pe gustul oricui, însă profesioniștii cu siguranță ar fi interesați de ceea ce oferă Tarok în benă. Amenajarea specială include un panou amovibil în spatele banchetei. Astfel, suprafața utilă poate crește în voie, de la standardul de 1206 mm. Ea poate ajunge până la 1861 mm, cu panoul deschis și bancheta rabatată. Nici capacitatea de încărcare de o tonă nu este de neglijat.


Tarok, dar și Hilux GR Sport sau Frontier Sentinel

Salonul Auto de la São Paulo pare să fi prins „microbul” truck-urilor americane. Astfel, Toyota și Nissan au prezentat fiecare noutăți interesante. Primii au adus în America Latină, pentru prima oară, marca lor sportivă Gazoo. Și s-au folosit de legendarul Hilux pentru această premieră. Noua serie specială Hilux GR Sport va fi produsă în cheia estetică caracteristică diviziei motorsport. În plus, va primi și modificări pentru a deveni și mai capabilă în teren accidentat.

Nissan, în schimb, se concentrează pe fapte bune. Mai precis, conceptul Frontier Sentinel este destinat misiunilor de căutare și salvare în locuri greu accesibile. Versiunea locală a cunoscutului Navara a fost transformat dintr-un cărăuș profesionist într-un adevărat expert „SAR”. Vizibil este – datorită nuanței Thunder Blue (imită penajul unui papagal indigen). Pregătit pentru orice tip de teren este – troliu, bară de lumini pe plafon, jante de 16 inch cu pneuri all-terrain, snorkel, etc.



Dar mai ales este pregătit să salveze vieți – și de aceea ne-am dori să îl vedem în producția de serie. Astfel, bena găzduiește inclusiv doi acumulatori de Leaf pentru a livra energie suplimentară echipamentelor dedicate. Iar sub acoperitoarea tip „tonneau” există sertare pentru orice: căști, lanterne, frânghii, topoare, etc. În plus, aceasta poate fi utilizată și drept platformă pentru o dronă de asistență. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*