Stiri

L200, un japonez la Bangkok (video)

L200, pickup-ul emblematic al companiei Mitsubishi, este un adevărat „expat”. El a fost adoptat de mulți ani de patria adoptivă Thailanda. Un motiv cât se poate de logic pentru companie de a prezenta versiunea actualizată la Bangkok, înaintea restului lumii.

Noul L200 nu este de fapt decât un facelift, la jumătate de drum pentru generația actuală, prezentată în 2014. Totuși, pickup-ul a ajuns la o „maturitate” desăvârșită – are 40 de ani. Iar japonezii nu s-au încurcat cu „jumătăți de măsură” sau cu zecimi, cum fac alți producători. Astfel, spre deosebire de alte modele, care la facelift trebuie puse la microscop, aici schimbările sunt vizibile… și de pe Stația Spațială Internațională.

L200, un japonez la Bangkok

Cel mai probabil, Mitsubishi și-a dorit să mențină L200 competitiv în extrem de disputatul segment al pickup-urilor de o tonă. Și, în plus, vehiculul comercial pare pregătit pentru următorii 40 de ani… Stilul este cât se poate de radical – conceptele recente fiind o sursă perfectă de inspirație. Evident, noua tematică „Dynamic Shield” ar putea suscita ceva comentarii negative. Însă, așa cum s-a văzut și la modele noi, precum Eclipse Cross, acesta este viitorul designului Mitsu.

Prezentat la Bangkog, produs la uzina locală Laem Chabang și disponibil prima oară în Thailanda, L200 este un efort global. De aceea, pickup-ul va ajunge rapid în zona ASEAN, Oceania, Orientul Mijlociu, Europa, Africa și America Latină – în total, pe aproximativ 150 de piețe mondiale. Cu mențiuni precum „Engineered Beyond Tough”, L200 nu este doar un „manifest” al stilului casei.

L200, solid ca o stâncă

Conceptul de design realizat special pentru L200 a fost denumit de companie „Rock Solid”. Include noua zonă frontală „Dynamic Shield”, dar și un tratament în stil aftermarket (widebody) pentru pasajele roților. Tradiționaliștii au parte doar de zona spate, rămasă mai clasică. În schimb, chiar și interiorul trece în era modernă – cu zone din materiale moi, cusături nobile sau elemente high-tech.

Unul dintre cele mai importante dintre acestea este noul mod „Off-road”, disponibil pentru ambele sisteme de tracțiune integrală. Atât pentru Easy-Select 4WD, cât și pentru complexul Super-Select 4WD, noul mod adaugă setări pentru GRAVEL, MUD/SNOW, SAND și ROCK (4LLc). Acest mod controlează puterea motorului, transmisia și frânele – pentru cele mai bune rezultate în cele mai dificile situații.

Sistemele de asistență nu mai sunt de mult doar apanajul automobilelor. L200 vine cu Hill Descent Control, dar și Forward Collision Mitigation (FCM), Blind Spot Warning cu Lane Keeping Assist sau noul Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS). Acesta din urmă este un sistem „pentru blonde”, care va încerca să protejeze vehiculul de clasica apăsarea prea puternică a pedalei de accelerație în timpul manevrelor de finețe…

Din punct de vedere tehnic, L200 vine cu un sistem de frânare îmbunătățit sau amortizoare reconfigurate. Fără a prezenta detalii despre motorizările disponibile, Mitsubishi anunță totuși introducerea unei noi transmisii automate cu șase trepte în locul bătrânei versiuni cu doar cinci rapoarte. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*