Stiri

Roborace, sau mai degrabă Albert… Speedtail (video)

Roborace – poate ați auzit de competiția satelit a campionatului de Formula E. Dar poate mai cunoscut vă sună numele McLaren Speedtail. Și avem noutăți interesante despre ambele.

Electrificarea și automatizarea sunt două subiecte de care ne vom interesa îndeaproape. Nu de alta, dar ele reprezintă trendurile viitorului. Astfel, am observat cum producătorii auto sunt din ce în ce mai implicați în competiția regină EV – Formula E. Iar aceasta are deja un „copil” – Roborace. Aici, organizatorii vor să ofere posibilitatea dezvoltării de modele racing driverless – complet lipsite de atingerea umană directă.

Roborace, sau mai degrabă Albert... Speedtail

Sau cel puțin acesta era planul inițial. Odată ce ne apropiem de startul sezonului inaugural – „Season Alpha” – aflăm din ce în ce mai multe detalii. Astfel, cursele Roborace vor demara primăvara următoare. Ele însă nu vor fi parcurse de echipe dotate cu modelul complet autonom și lipsit de șofer – Robocar. În schimb, seria va utiliza la început o evoluție a prototipului folosit pentru dezvoltarea tehnică Devbot 2.0. Iar acesta poate fi în continuare condus și de un pilot.

Roborace, interesant, dar ce spuneți de Albert?

‘DevBot 2.0’ pare un prototip destinat curselor de LMP, fiind actualizat la nivel de software și hardware față de modelul anterior. În plus, o schimbare majoră o reprezintă tracțiunea spate, față de cea integrală, utilizată până în prezent. Aparent, acesta va fi utilizat pentru primele sezoane – Alpha și Beta. Apoi, Robocar va intra în „pâine” din 2021, atunci când competiția va deveni de fapt oficială.



Să ne lămurim acum și cu Albert. Nu, acesta nu este un majordom utilizat pe post de pilot de teste pentru hypercar-ul McLaren Speedtail. Este însă porecla oferită de companie primului prototip stradal al succesorului spiritual al iconic-ului McLaren F1. Și conexiunile dintre cele două sunt în continuare relevante. Aceasta deoarece Albert este chiar numele străzii pe care a fost conceput cel din urmă… Britanicii au ținut să ne anunțe cu această ocazie și startul sesiunii de teste stradale cu Speedtail, program ce va dura mai bine de un an. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*