Stiri

Ford Edge, pe muchie de facelift în Europa (video)

Edge, cel mai american SUV Ford din Europa a ajuns la dealerii de pe Bătrânul Continent trecut printr-o clasică reîmprospătare. Coordonatele – mai multă performanță, mai mult confort și mai multe tehnologii.

Stilistic vorbind, noul Edge cu facelift nu vine cu noutăți majore. De altfel, Ford ajunge direct în pâine, preferând să discute despre adaosurile de confort și performanță. Astfel, cel mai mare SUV din gama europeană Ford aduce și mai multe sisteme și tehnologii de asistență a șoferului. Avem Adaptive Cruise Control (ACC) cu Stop & Go și Lane Centring (funcție semi-autonomă). Apoi urmează Post‑Collision Braking, Evasive Steering Assist, Cross Traffic Alert. Toate, bineînțeles, parte din suita Ford Co-Pilot360.

Ford Edge, pe muchie de facelift în Europa

Edge este disponibil în Europa în versiunile Titanium, ST-Line, sau Vignale – și include la bord tehnologii connected precum modemul FordPass Connect. Acesta este legat la deja clasicul sistem de infotainment SYNC 3 – care delectează auditoriul cu opționalul sistem premium B&O de 1000 wați. Nici utilitățile nu au fost omise. Avem instrumentar de bord complet digital, scaune încălzite și ventilate în față, scaune spate și volan încălzite, sau încărcare wireless pentru smartphone.

Edge pe capitolul performanță

Chiar dacă din ce în ce mai mulți producători se îndepărtează de motorizările diesel, Ford nu se dă bătut. La fel ca în cazul Focus-ului, spre exemplu, și aici avem drept cap de afiș un propulsor EcoBlue. Un patru cilindri în linie, bi-turbo, de 2 litri și 238 CP, el este combinat cu noua transmisie automată cu opt trepte a casei. De acum, Edge dispune și de noul sistem „Intelligent All-Wheel Drive”. Acesta este capabil să deconecteze o puncte în funcție de necesități, pentru a proteja consumul.

Vizual, schimbările sunt destul de limitate. Avem o grilă a radiatorului de dimensiuni sporite, cu design tipic pentru fiecare versiune de echipare. Partea frontală a fost și ea subtil modificată – inclusiv capota motorului. Evident, ST-Line se orientează către sportivitate – având inclusiv parte de jante opționale de 21 inch. Edge Vignale se înscrie în schimb în curentul premium, cu accent pe oferta de lux din habitaclu. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*