Stiri

Skoda urcă pe Scala în clasa compactă (video)

Scala înseamnă, în limba latină, trepte sau scară. Iar noul nume nu a fost ales întâmplător. Skoda chiar vrea să urce – ba chiar să sară câteva trepte – până în zona mai premium a clasei compacte. O schimbare de strategie la 180 de grade față de generația anterioară – Rapid.

Odinioară, Dacia se afla încă în frageda pruncie a colaborării cu Renault din era modernă. De aceea, cumpărătorii atenți la buget, care își doreau un model cu atmosferă vestică, apelau la marca cehă Skoda. Astăzi, constructorul din Mlada Boleslav se află la ani lumină distanță de atitudinea de brand de buget. Octavia și Superb au crescut și s-au maturizat în oferte la nivel cu rivalii lor din segment. Karoq și Kodiaq susțin atacul pe segmentul SUV. Iar Rapid a fost în întregime abandonat, pentru a face loc noii Scala.

Skoda urcă pe Scala în clasa compactă (video)

Skoda Scala este noua opțiune compactă din Cehia. Cu un limbaj de stil complet nou pe afară și pentru interior, tehnologii moderne și dimensiuni sporite. Apropo de acestea, Scala este mai mare din toate punctele de vedere decât fostul Rapid Spaceback. 4362 mm lungime, 1793 mm lățime, 1471 mm înălțime, 2649 mm ampatament. Și un portbagaj mai încăpător – 467 litri față de 415 înainte, dar și plus 30 de litri pentru un total de 1410 cu bancheta rabatată. Totul datorită trecerii la noua arhitectură flexibilă a grupului – MQB A0.


Scala, mai ales la interior

Avem noul design exterior – ce nu diferă de fapt prea mult față de modelele recente ale casei. Avem lumini full-LED și jante de până la 18 inch. Ba chiar și literele Skoda în locul logo-ului pe hayon. Însă Scala impresionează mai ales la capitolul tratament interior. Noile materiale utilizate sunt mai calitative. Instrumentarul de bord poate fi complet digital, cu ecran de 10,25 inch pentru Virtual Cockpit. Planșa de bord conține acum, într-o poziție înălțată, a treia generație a sistemului de infotainment MIB, cu touchscreen între 6,5 și 9,2 inch.

În plus, Scala dispune de serviciile online Skoda Connect și de un pachet complet de funcții Simply Clever. Printre noutăți, avem hayon-ul electric cu funcție Tip-To-Close și cârlig de remorcare retractabil electric. Ce nu este nou se află sub capotă. Cele cinci opțiuni de propulsie sunt arhicunoscute: TSI de 1.0 sau 1.5 litri și 1.6 TDI, precum și un 1.0 G-TEC. Opțiunile pe benzină sunt de la 95 la 115 sau 150 CP, iar dieselul are 115 CP. Varianta pe CNG are doar 90 CP. Iar transmisiile sunt cu cinci sau șase trepte, manuale, precum și DSG cu șapte viteze. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*