Stiri

McLaren 720S Spider – Arahnologie britanică (video)

Spider – păianjenul – are un cu totul alt înțeles în lumea auto. McLaren nu se încurcă cu mai multe „picioare”, ci oferă patru roți și un motor. Plus un plafon amovibil. Și multă libertate pentru a face performanță. Sub cerul liber.

Noul McLaren 720S Spider nu se va urca pe pereți. Chiar dacă are suficientă forță deportantă pentru a rămâne acolo. Ci are de gând să lupte pentru titlul de cel mai bun model convertible din Marea Britanie – ba chiar poate și din lume, la concurență cu un anume Ferrari (indiciu – 488 Spider!). Toate datele de la 720S coupé sunt păstrate, pentru a fi demn de familia Super Series. Se adaugă la mix noul Retractable Hard Top (RHT) – plafonul din fibră de carbon, amovibil. Acesta adaugă doar 49 de kg peste varianta cu plafon fix, pentru un total de doar 1332 kg. Total care, ne spune compania din Woking, este cu 88 kg mai mic decât cel al „celui mai apropiat rival”…

McLaren 720S Spider - Arahnologie britanică (video)

RHT-ul din fibră de carbon se ridică și coboară în doar 11 secunde, la viteze de până la 50 km/h. Iar pentru cei care „aroma” fibrei de carbon nu este suficientă, există și opțiunea plafonului combinat cu o structură din sticlă. Aceasta din urmă este tratată electrocromic pentru a-și schimba gradul de transparență la cerere. Și nu doar plafonul este din sticlă – unic în segment, ci inclusiv umerii tip „flying buttresses”, pentru un plus de vizibilitate și puritate stilistică. Apropo de cea din urmă – ca de obicei, designul servește un dublu scop.

Spider, gata de momente intense

Aceasta deoarece, inginerii „maniaci” din Woking au în gând un singur detaliu – performanța. Acei umeri „flying buttresses” au inclusiv rol aerodinamic. Structura din fibră de carbon a caroseriei a fost dezvoltată special pentru Spider, devenind acum Monocage II-S. Până și fiecare detaliu își are rostul său. Spre exemplu, noul Rollover Protection Structure (ROPS) este cu 6,8 kg mai ușor decât în cazul predecesorului – 650S Spider. Iar performanțele sunt cu mult peste.



Datorită deja familiarului V8 twin-turbo de 4 litri și 720 CP / 770 Nm, 720S Spider este aproape la fel de rapid precum fratele coupé. 0-100 km/h în doar 2,9 secunde (identic), 0-200 km/h în 7,9 secunde și sfertul de milă (400 metri) în 10,4 secunde – doar 0,1 secunde mai încet. Viteza maximă – decapotat – este de 325 km/h, în timp ce cu plafonul pus aceasta ajunge la 341 km/h. Performanțe posibile inclusiv datorită regândirii creierului electronic al spoilerului spate activ, care are profiluri speciale pentru condusul acoperit/decapotat. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*