Lifestyle / Stiri

BMW M3, vintage și cu aromă Vilner (video)

Specialiștii bulgari de la Vilner par să-i fi pregătit lui Moș Crăciun o alternativă de relaxare la stresul celei mai aglomerate zile din anul său profesional. Un deja clasic BMW M3 E30 din 1990… finisat într-o nuanță perfectă pentru Santa – Imola Red II.

„Ursulețul” aproape că nu mai are nevoie de nici o prezentare. Și îi invidiem clar pe vecinii bulgari de la Vilner pentru ocazia pe care au avut-o. Legendarul model sport, la cererea clientului, a fost complet modificat – inclusiv la exterior, chiar dacă Vilner este recunoscut drept un specialist al interioarelor. Astfel, pe lângă nuanța cu dedicație pentru Santa Claus (sau poate pentru Crăciunițele de pretutindeni), M3-ul E30 a mai primit și toate panourile de caroserie, originale, ale ultra-rarei versiuni Evolution II.

BMW M3, vintage și cu aromă Vilner (video)

Elementele caracteristice perioadei continuă cu setul de jante de 18 inch de la BBS – în timp ce setul de stopuri este, totuși, unul gândit special pentru acest „custom build”. Adevărați magicieni ai interioarelor, specialiștii de la Vilner s-au întrecut, ca de obicei, în a-și arăta meșteșugul în habitaclu.

Vilner și la exterior, dar mai ales la interior

Echipa cu sediul la Sofia a ales o foarte interesantă combinație de carouri în stilul originalului Golf GTI și piele pentru scaunele scoică Recaro și anumite zone ale habitaclului, precum panourile portierelor. Un look cu adevărat retro, care în mod ciudat i se potrivește foarte bine acestui M3. Sigur, există o potențială dezbatere asupra originalității… Însă o puteți susține la cum arată cabina, dotată inclusiv cu roll cage?

Vilner a mai adăugat și un volan Momo îmbrăcat în piele și covorașe metalice. În plus, de această dată avem de-a face și cu o schimbare a criteriilor de performanță. Una realizată „facil”. Cu ajutorul unui „engine swap”. Astfel, M3-ul E30 are de fapt, sub capotă, propulsorul de pe E36. Acesta, cu șase cilindri în linie și 3,2 litri, oferă 320 CP și 350 Nm. O adevărată bombă pe roți – ținând cont de greutatea de doar 1200 kg! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*