Stiri

Mazda3 și MX-5 merg la Tokyo Auto Salon (video)

Mazda3 a fost prezentată, în urmă cu doar câteva săptămâni, la Salonul Auto de la Los Angeles. Însă compacta, alături de MX-5 și crossover-ele CX-5 / CX-8, își continuă periplul mondial. De luna viitoare o putem găsi deja, tunată, la Tokyo Auto Salon 2019.

Mazda3 s-a prezentat americanilor sub formă de hatchback și sedan. Iar noi așteptăm cu maxim interes și prima apariție pe tărâm european. Până atunci, noua generație a compactei își vizitează fanii de acasă, și nu oricum – ci deja în format aftermarket. Aceasta deoarece, în timp ce lumea își îndreaptă luna viitoare atenția către NAIAS, în Japonia începe pe 11 ianuarie evenimentul de tuning Tokyo Auto Salon. Atenție, acesta nu are legătură cu Tokyo Motor Show. Aici își au locul doar modele și concepte din zona aftermarket.

Mazda3 și MX-5 merg la Tokyo Auto Salon

Cu o cultură bogată în Japonia, producătorii acordă atenție maximă acestui segment. Un motiv bun pentru Mazda de a prezenta primul „mod” dedicat proaspăt lansatei noi generații Mazda3. Compania Zoom-Zoom nu se grăbește să-i imprime modificări majore, Mazda3 primind un kit aerodinamic subtil și elegant, dotat cu numeroase accente negre glossy. Mazda3 Custom Style este dublată de „frații” de serie CX-5 și CX-8 Custom Style.

Mazda3, dar mai ales Roadster Drop-Head Coupe Concept

Cele două modele crossover sunt la fel de discrete, în ciuda noilor aranjamente stilistice pentru caroserie. Pe lângă noile kit-uri aerodinamice, acestea mai primesc câteva elemente în plus față de Mazda3. SUV-ul CX-5 are parte de praguri iluminate și un set de pedale din aluminiu, în timp ce mai marele CX-8 adaugă și un set nou de jante din aliaj.

Cu siguranță acesta este doar începutul pentru Mazda3 în materie de modificări aftermarket. Însă în ceea ce-l privește pe roadster-ul MX-5, compania japoneză a atins deja un nivel maxim al experienței. Cum MX-5 Miata nu putea lipsi din panoplia producătorului, compania a pregătit ceva deosebit și pentru noua ediție Tokyo Auto Salon.

Cu numele de botez „Roadster Drop-Head Coupe”, MX-5-ul se remarcă cu ajutorul unui nou acoperiș de tip hardtop, detașabil, realizat din fibră de carbon. Pe lângă atracția principală, Miata mai vine la petrecere și cu alte „cocktail-uri”. Avem jante forjate Rays de 16 inch, „fuste” pentru partea frontală și laterale, sau LED-uri pentru lămpile de semnalizare și ale plăcuței de înmatriculare. Modificările mecanice includ un filtru de aer sport, dar și un diferențial cu alunecare limitată. Înăuntru, Mazda a pus scaune Recaro, pedalier din aluminiu, o nouă finisare pentru planșa de bord și chiar și un set mai altfel de covorașe. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*