Stiri

Crăciun Fericit – și fiți atenți la drum pe timp de iarnă (video)

Zăpadă, gheață, ploaie, vânt, întuneric datorită norilor sau soare orbitor datorită reflexiilor de pe stratul de omăt. Orice drum, pe timp de iarnă, se poate transforma de la un minut la altul într-o experiență neplăcută.

Astăzi vă urăm un Crăciun Fericit! Și vă recomandăm să aveți grijă la drum când conduceți în condiții de iarnă. Conform unor date colectate de Ford, numai în Marea Britanie, mai mult de jumătate dintre decesele de pe autostrăzi au loc noaptea – atunci când plouă, ninge sau este gheață pe jos. Evident, neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă un factor major pe timp de iarnă. Și mai ales dacă vorbim despre șoferii tineri și mai puțin experimentați.

Știați că un raport al Comisiei Europene a identificat orele cele mai predilecte pentru accidente în rândul tinerilor? Este vorba despre intervalul 20 – 02 noaptea, vineri sau sâmbătă. Iar un alt studiu, al Observatorului european pentru siguranță rutieră, ne spune că pregătirea neadecvată reprezintă motivul principal pentru care majoritatea șoferilor fac accidente.

La drum, pe timp de iarnă

În plus, pe Bătrânul Continent, iarna – în perioada octombrie-martie – se înregistrează cel mai mare număr de accidente cu urmări mortale pentru pietoni. Nu vrem să vă speriem. Însă este cazul să ne gândim, în această perioadă de sărbătoare, la pericolele întâlnite pe drum, pe timp de iarnă. Și avem și câteva sfaturi utile pentru a depăși acest sezon. Și nu doar noi, ci și profesioniștii de la Ford Driving Skills for Life.

Aveți grijă să vedeți bine în exterior. Nu lăsați suprafețele vitrate necurățate de zăpadă sau gheață. La fel și farurile sau stopurile. Încetiniți. Este simplu: așa veți avea mai mult timp de reacție și spațiu de manevră. Folosiți retrogradarea treptelor. Nu intrați în panică. Dacă începeți să alunecați, încercați să îndreptați automobilul cu manevre ușoare. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*