Stiri

Zafira Life, cu Opel la răscruce de MPV (video)

Opel Zafira Life, acesta este numele complet al celei de-a patra generații a monovolumului german. Revoluția sosește nu atât la nivelul designului, cât al strategiei de abordare a pieței.

Lansat în 1999, originalul Zafira a devenit un succes notabil pentru Opel. Pe parcursul celor trei generații, însă, soarta sa a fost pecetluită de forțe externe. Succesul segmentului crossover/SUV a însemnat „moartea” clinică a altor segmente – printre care și cel al MPV-urilor. Însă, cu ajutorul părintelui PSA, Opel reinventează Zafira – primind acces la o nouă „Life”.

Zafira Life, cu Opel la răscruce de MPV (video)

În primul rând, chiar dacă avem de-a face cu o nouă generație, senzația de deja vu este cât se poate de pregnantă. Și nu datorită asemănărilor cu generația precedentă. Ci mai ales pentru că Zafira Life calcă pe urmele fratelui mai mic Combo Life. Astfel, așa cum acesta face parte din seria Berlingo, Combo și Rifter (Partner în cazul variantei cargo), la fel se întâmplă și cu Zafira Life. Acum, modelul Opel este frate „geamăn” cu Citroen SpaceTourer, Peugeot Traveler (Expert Combi la noi) și chiar și cu japonezul Toyota Proace Verso.

Iar constructorul joacă totul pe cartea polivalenței. Zafira Life sosește în trei versiuni: Small, Medium și Large. Ele au 4,6 metri (-10 cm față de Zafira), 4,95 metri și 5,3 metri lungime (+65 cm). Toate oferă până la nouă locuri la bord. Toate au la bord sistemul de tracțiune IntelliGrip. Și o versiune 4×4 va fi disponibilă încă de la deschiderea comenzilor, programată pentru februarie. Și mai mult, Opel deja ne spune planurile de viitor. Astfel, Zafira Life va avea și variantă complet electrică, din 2021.

Zafira cu și mai mult Life în ea

Noua Zafira Life va fi prezentată în cadru festiv la Salonul Auto de la Bruxelles, pe 18 ianuarie. Iar caracteristicile de polivalență sunt și mai pregnante la interior. Astfel, până și versiunea S are spațiu pentru maxim nouă pasageri. Precum și uși laterale electrice acționate prin gesturi. Dacă mâinile sunt ocupate este suficientă o mișcare a piciorului – la fel ca la modele break precum Astra și Insignia Sports Tourer. Versiunea M aduce cu sine mai mult spațiu – inclusiv pentru cargo, sarcina utilă ajungând la o tonă.

Zafira Life Large este însă campionul absolut – cu până la 4500 litri spațiu de stocare pentru bagaje. În stil „shuttle”, MPV-ul german poate fi echipat cu cinci/șase/șapte/opt locuri îmbrăcate în piele și ghidate pe șine de aluminiu. Versiunea de lux, Lounge, poate fi echipată chiar și cu scaune cu masaj și încălzite electric, precum și cu patru scaune VIP ce pot fi rotite, în spate. Tehnologiile sunt și ele de vârf. Opel propune de toate, de la o pleiadă întreagă de sisteme de asistență la servicii telematice Opel Connect și sistemele Multimedia/ Navi cu integrare Apple CarPlay și Android Auto. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*