Stiri

WorldSBK, mai în siguranță cu Hyundai i30 Fastback N (video)

Constructorul sud-coreean se pregătește să ofere mai multă siguranță sezonului 2019 de WorldSBK. Și nu oricum, ci cu ajutorul noului său Safety Car: i30 Fastback N.

Cele mai rapide motociclete de producție din lume vor avea parte de o versiune dedicată a modelului de performanță i30 Fastback N drept Official Safety Car pentru 2019. Cel de-al 32-lea sezon al Superbike World Championship (WorldSBK) va consemna debutul oficial pe pistă al safety car-ului i30 Fastback N. Acesta are parte de o schemă de culori derivată din cea a modelului i20 World Rally Championship (WRC).



Noul i30 Fastback N Safety Car – parte a noului parteneriat cu WorldSBK, va debuta public tocmai în Australia. Acolo, între 22 și 24 februarie, va avea loc Phillip Island Grand Prix Circuit. În Europa, o întreagă flotă de modele oficiale va debuta la începutul lunii aprilie, pe circuitul spaniol Motorland Aragón. Aceasta av fi compusă din modele i30 N, Kona sau Tucson și va avea îndatoriri diverse – de la direcționarea cursei la transportul personalului medical.

WorldSBK cu i30 Fastback N, Daytona cu Chevy Corvette Drivers Series

Hyundai continuă să-și diversifice eforturile de implicare în lumea motorsport-ului. De la anunțarea noului brand de performanță N, din 2015, fiind implicați în numeroase activități. WRC, Nürburgring 24 Hours, sau WTCR sunt doar câteva. Noul i30 Fastback N Safety Car nu diferă foarte mult de versiunea „standard”. Totuși, sunt evidente schimbările. Avem clasicele lumini de avertizare, dar și jante forjate Braid de 19 inch cu pneuri speciale Pirelli P Zero și plăcuțe de frâne Pagid. La interior, șoferul și doctorul au parte de noi scaune scoică de la Sabelt.

Dacă vreți ceva acțiune personală în stil motorsport, atunci avem o altă recomandare. Noile ediții speciale Chevrolet Corvette Drivers Series, ce tocmai au debutat la Daytona. Prezente la festivitățile din jurul Rolex Daytona 24 Hours, noile serii speciale sunt bazate pe modelul Grand Sport. Și fiecare dintre ele este dedicată unui pilot faimos al Corvette Racing. Tommy Milner are modelul Elkhart Lake Blue cu dungi argintii. Oliver Gavin are versiunea Shadow Gray cu dungă Torch Red. Jan Magnussen este Arctic White cu dungi Crystal Red. Iar Antonio Garcia Edition se laudă cu Racing Yellow și schema „Jake skull” a echipei Corvette Racing. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*