Stiri

Automobile Bavaria a încheiat 2018 în trend ascendent

La începutul fiecărui an, Automobile Bavaria Group organizează o conferință de presă prin care sunt arătate rezultatele din anul precedent cât și previziunile pentru noul an. Aceste previziuni însă s-au dovedit un real barometru al pieței auto de la noi din țară.

Toate companiile din cadrul MHS Holding (Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars, MHS Motors și Bavaria Mobility), au avut o evoluţie pozitivă în 2018, cifra de afaceri totală însumând peste 387 millioane euro.

Evoluții pozitive

În anul 2018, Automobile Bavaria, a înregistrat o creștere cu 8% a vânzărilor de automobile BMW, înregistrând 1.622 livrări, la care se adaugă 206 de unităţi MINI noi vândute.

MHS Motors, noul dealer Opel din Targu Mures, a vândut în primul an de la deschiderea oficială 121 de automobile noi.

Vânzările automobilelor rulate, la nivelul MHS Holding au înregistrat o evolutie pozitivă, depăşind pragul de 3000 unităţi livrate în România și Germania, reprezentând o creştere cu 15%, față de anul 2017

Schmidt Automobile – joint venture cu Pappas Holding GmbH

„Anul 2019 aduce o serie de schimbări şi investiţii importante la nivelul reţelei de dealeri BMW din Germania. Anul trecut am a încheiat un joint venture cu Pappas Holding GmbH, una dintre cei mai puternice companii din domeniul auto, din Europa, cu o cifră de afaceri anuală de 1,5 mld.Eur, fiind prezentă prin 40 dealeri în 4 ţări. Holdingul are în protofoliu 20 mărci auto și înregistrează vânzări anuale de peste 35.000 unități, cu peste 2.800 de angajați. Ei au desemnat noul CEO al companiei, în timp ce eu am desemnat noul CFO.

Principalele direcţii pentru MHS Holding

 “Cu un număr de peste 7600 vehicule livrate, anul 2018 este unul dintre cei mai bun ani din istoria holdingului. În acest context, ne-am propus o serie de investiţii strategice pentru consolidarea structurii MHS Holding şi a reţelei de dealeri, diversificarea serviciilor cu valoare adăugată pentru client.

Creşterea cotei de piaţă pentru mărcile BMW şi MINI, împreună cu investiţii în proiecte strategice, în zona segmentului de automobile electrice, cu insfrastrucutra specifică, fac parte din obiectivele pentru anul 2019.

Începând cu octombrie 2018 toţi dealerii Automobile Bavaria au devenit dealeri autorizaţi BMWi. Autorizarea a implicat achiziţia de echipamente speciale şi trainingul personalului specializat.

În 2019, ne vom concentra să păstrăm evouţia pozitivă din anii anteriori. Ne-am bugetat o creştere peste media pieţei susţinută dintr-un mix de creştere organică si expansiune regională. Considerăm că segmentul de automobile rulate are un potential de crestere similar cu cel din anii anteriori.” explică dl. Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria.

Automobile Bavaria Group 2019

Picture 2 of 2

Automobile Bavaria Group include mărcile BMW, Mini, Rolls-Royce, MAN Truck&Bus și, de curând, are și un dealership Opel la Târgu-Mureș

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*