Stiri

110 ans Bugatti, tribut exotic adus Franței (video)

Constructorul de hypercar-uri se pregătește să aniverseze 110 ani în 2019. Sau ans, ca să fim corecți cu țara de origine a mărcii Bugatti. Iar Franța respiră prin toți porii noii serii speciale bazate pe modelul Chiron Sport.

110 ans Bugatti – trei cuvinte vor fi suficiente anul acesta pentru a desemna cel mai special Bugatti Chiron Sport ieșit pe porțile fabricii de la Molsheim. Asta înseamnă două lucruri. Constructorul francez împlinește 110 ani în 2019. Și producătorul francez celebrează moștenirea sa din hexagon. Și Bugatti oferă clienților săi fix 20 de exemplare din noua serie specială 110 ans Bugatti Chiron Sport. Ok, au fost trei lucruri. Dar ce mai contează când ai de-a face cu un hypercar… special?!



Din mâinile și mințile artizanilor de la Molsheim vor ieși 20 de exemplare Chiron cu totul aparte. Nu ne întrebați de ce nu 110 pentru o paralelă cu 110 ans Bugatti. Toate sunt bazate pe versiunea de performanță Sport – și nu pe noul Divo, din păcate. Și toate au parte de splendidul Sky View Roof, acoperișul vitrat dual prezentat nu demult. Caroseria din fibră de carbon este vopsită în întregime în nuanța mată Steel Blue. Nici urmă de zone contrastante sau complementare, vopsite în altă culoare.

110 ans Bugatti, 110 ani de tradiție

Există însă câteva tușe diferite de culoare la exterior. Jantele vopsite negru mat. Și motivul albastru/alb/roșu al steagului Franței, prezent pe partea inferioară a spoilerului spate sau pe capacele oglinzilor retrovizoare. La interior, acesta reapare pe tetierele scaunelor alături de logo-ul 110 ans Bugatti. În habitaclu, clienții vor mai regăsi și un volan sport îmbrăcat în piele albastră și ornat cu accente din fibră de carbon – prezente și prin alte zone ale interiorului. Chiar și cheia este albastră/alb/roșie, datorită elementelor de piele cusute pe laterale.



Singurul loc unde culorile hexagonului nu au fost utilizate pare să fie spațiul rezervat monstrului W16. Acolo prezidează o combinație Steel Blue/Steel Blue Carbon. Acesta nu a primit modificări tehnice, totuși, astfel încât dezvoltă în continuare 1500 CP și 1600 Nm. Suficient pentru a atinge 100 km/h în 2,4 secunde, apoi 200 km/h în 6,1 secunde. Și nu se oprește aici: 300 km/h sunt gata în 13,1 secunde, iar pragul de 400 km/h este trecut în 32,6 secunde. Viteza maximă este de 420 km/h, în caz că a uitat cineva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*