Stiri

Bentayga Speed, un Bentley în vizită la Geneva (video)

Speed – ultima frontieră pentru SUV-uri. Nici o grijă, deoarece Bentley își revendică titlul de cel mai rapid tot teren de serie din lume. Cu noul Bentayga Speed, ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Primăvara la Palexpo, în Geneva, nu se arată ghioceii, ci premierele mondiale ale industriei auto. Printre ele, la loc de cinste, noul sport utility vehicle Bentayga Speed. Pentru că își simte amenințată poziția de cel mai luxos SUV din lume de Rolls-Royce Cullinan, mamutul se apucă de sport. Și cu ajutorul inginerilor din Crewe, Bentayga a sărbătorit Valentine’s Day oferind lumii primele imagini și detalii oficiale despre varianta Speed. Versiune care ascunde sub capotă 635 CP (626 bhp) și un cuplu de locomotivă de 900 Nm. Mulțumită, desigur, tradiționalului W12. De 6 litri și cu 608 CP în varianta standard.



Însă, cu ajutorul subtilului plus de putere, Bentayga Speed oferă și mai multă performanță. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 3,9 secunde. Cu 0,2 secunde mai puțin. Iar viteza maximă a urcat la 306, de la 301 km/h. Destul pentru ca viitorii proprietari să se poată lăuda la clubul de golf. În fața rivalilor… dotați cu „Uruși” sau „Culinani”. Iar cine vrea să rămână discret, nici o grijă. Stilul rămâne la fel de „subtil”. Puține elemente diferă la Speed – avem diverse zone „întunecate”, embleme Speed și chiar și un spoiler de hayon. Dar atracția principală o reprezintă noile jante speciale, de 22 inch, disponibile în trei tipuri de finisări.

Bentley. Bentayga. Speed. Non-stop.

Interiorul are propria temă de design, cu „swooshes” elegante (așa scriu cei de la Bentley!) în habitaclu, dar și cu o fastuoasă primă utilizare a tapițeriei Alcantara în familia Bentayga. Bentley oferă și ceva opționale: frâne carbo-ceramice, scaune ajustabile pe 22 direcții, panouri din fibră de carbon sau sistemul RSE (rear-seat entertainment). Speed are și propriile setări Drive Dynamics. Iar modul Sport a fost calibrat special pentru un răspuns mai prompt de la W12, transmisia automată cu opt trepte, suspensie și Bentley Dynamic Ride 48V.

Acest sistem este bazat pe tehnologia 48V și conform Bentley este primul din lume care controlează activ mișcările de ruliu lateral, pentru un plus de manevrabilitate. În plus, Bentayga Speed are parte și de setări sportive pentru suspensie și sistemul de evacuare. Cât despre frânele carbon ceramică, acestea sunt cele mai mari de pe orice Bentley de până acum. Și sunt capabile să reziste la temperaturi de aproape 1000 grade Celsius și la presiuni de frânare de maxim 6000 Nm. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*