Stiri

Kryptonite pentru Concept 508 Peugeot Sport Engineered (video)

Kryptonite – un material faimos pentru fanii DC. De acum și pentru pasionații Peugeot, în stil e-Motion. Electrificarea aduce sportivitate la Geneva, cu Concept 508 Peugeot Sport Engineered.

Numele este lung, însă titulatura de prototip va face cu siguranță – în curând – loc pentru un produs de serie bazat pe experiența Peugeot Sport. Doar ne aducem aminte că anul trecut, târziu în toamnă, au promis modele de performanță electrificate. Iar la Geneva, Peugeot prezintă inclusiv noua semnătură de marcă, electrificată „Motion & e-Motion”. Totul se leagă, deci. Kryptonite ar putea, foarte bine, să devină culoarea de fond pentru zona electrificată de performanță a mărcii. Însă, deocamdată o vedem doar pe Concept 508. 



Stilistic vorbind, acest prototip de 508 gândit de Peugeot Sport ar putea intra încă de pe acum în producția de serie. Elementele Kryptonite sunt puține și utilizate cu mult bun gust. Iar cele sportive sunt și ele subtile și utilizate cu precădere în slujba aerodinamicii – avem diverse aripioare, dar și piese din fibră de carbon. Mai avem și un difuzor în spate, precum și această vopsea Selenium Gray. Plus jante exclusive de 20 inch ce ascund frânele supradimensionate. Suspensia modificată, ecartamentele mai late (+24 mm față și 12 mm spate) sau direcția mai directă sunt și ele intervenții cât se poate de Peugeot Sport.

Kryptonite peste 508

Piesa de rezistență este sistemul plug in hybrid. Dacă 508 Hybrid de serie este mai blând, Concept 508 Peugeot Sport merge către zona hardcore. Astfel, propulsorul PureTech de 200 CP este cuplat la două motoare electrice. Unul în față, de 110 CP și unul în spate, de încă 200 CP. La un loc rezultă tracțiune integrală și un total de 400 CP. Suficient, conform francezilor, pentru 0-100 km/h în 4,3 secunde. Și o viteză maximă de 250 km/h. Sau un sfert de milă (400 m) în 12,5 secunde. Totul, cu emisii combinate WLTP de 49g/km CO2.



Iar bateria de 11,8 kWh oferă o autonomie complet electrică de până la 50 km. Interiorul este și mai evident Kryptonite decât exteriorul. Scaunele din piele și Alcantara au cusături Kryptonite & Onyx Black. Volanul asimetric este îmbrăcat în Alcantara și dotat cu inserții din fibră de carbon… plus linii Kryptonite. Care mai este prezentă și în partea superioară a planșei de bord sau pe uși. Destul Kryptonite… sau nu, deoarece culoarea reprezintă semnătura de bază și pentru sistemul i-Cockpit. Format, ca de obicei, din instrumentarul de bord de 12,3 inch și ecranul central de 10 inch.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*