Stiri

ID. Buggy – VW, printre dune la Geneva (video)

ID. Buggy este vintage și modern în același timp. O reinterpretare a unui stil de viață, precum și o privire în viitorul electrificat. Și o invitație deschisă la colaborare.

VW a adus la un loc toate aceste elemente la Salonul Auto de la Geneva de anul acesta sub forma unui fascinant concept: ID. Buggy. Prezentat în Europa, acesta este reinventarea unui stil de viață. Povestea spune că în timpul decadei 1960, în California, cultura underground a găsit o nouă întrebuințare legendarei Broscuțe – VW Beetle. Pe atunci, mici producători artizanali „dezbrăcau” brotacul și îl reconfigurau pentru utilizarea în off-road, printre dunele de nisip de pe lângă faimoasele plaje de pe Coasta de Vest.



Astăzi, VW oferă o reinterpretare modernă cu ID. Buggy. Din păcate, nu știm dacă va ajunge în producția de serie, la fel ca restul modelelor din familia ID. Compacta, crossover-ul ID. Crozz, sedan-ul ID. Vizzion sau van-ul ID. Buzz au toate un viitor… de serie. În schimb, cu ID. Buggy situația este mai complicată. Mai degrabă, grupul VW utilizează acest concept pentru a demonstra modularitatea platformei electrice MEB. Și pentru a semnala că este dispus să o servească și concurenților – că sunt ei mici ateliere, startup-uri sau rivali globali.

ID. Buggy, cu spirit și pasiune electrică

În primul rând, cel mai bun indiciu cu privire la capabilitățile de transformare ale ID. Buggy rezidă din posibilitatea detașării caroseriei din materiale compozite de platforma MEB. Astfel, dacă cuiva nu-i place spectaculosul design, nici o problemă – își poate crea propria viziune. ID. Buggy este un roadster modular. Poate avea două locuri sau o configurație de 2+2. Și tot habitaclul este „waterproof”. Iar propulsorul de pe puntea spate de 204 CP poate fi suplimentat de un al doilea motor electric, în față. Pentru tracțiune integrală.

Și performanțe și mai bune decât un american 0-60 mph (96 km/h) în 7,2 secunde. În schimb, pachetul de acumulatori oferă o autonomie de „doar” 250 km – mai puțin decât oricare membru al familiei ID. Însă ID. Buggy suplinește prin prestațiile în teren accidentat, facilitate de arhitectura „no door, no roof” și dotările specifice: garda la sol sau pneurile all-terrain ce îmbracă jantele de 18 inch. Cu atitudine relaxată, bară „Targa” de protecție și un interior minimalist, ID. Buggy se erijează în unul dintre cele mai interesante concepte de la Geneva de anul acesta. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*