Stiri

Malaria, nici o șansă cu Discovery (video)

Mobile Malaria Project și Land Rover Discovery. O asociere atipică. Și totuși… Proiectul este câștigătorul 2018 Land Rover Bursary – un fel de bursă pentru o aventură. Însă totul este cât se poate de serios. Doar sunt implicați chiar și experți de la Royal Geographical Society.

Land Rover Bursary a fost oferită Mobile Malaria Project, care își propune o expediție de opt săptămâni în Africa sub-sahariană. Astfel, aventurierii cu scop nobil vor parcurge țări precum Namibia, Zambia, Tanzania sau Kenya. Și ca să înțelegem mai bine, vă spunem ce este acest „Land Rover Bursary”. O sponsorizare anuală efectuată de britanici, alături de cel mai vechi partener al lor din zona conservării și asistenței umanitare. Exact, este vorba desrep Royal Geographical Society.



Iar anul acesta misiunea este una de o importanță covârșitoare. Trei cercetători de la Universitatea Oxford, conduși de doctorul George Busby. Și peste 6300 de km de parcurs prin unele dintre cele mai inospitaliere climate ale lumii. Alături de cercetătorii africani, aventura își propune să ofere noi informații despre piedicile puse în calea studiului malariei. Și să investigheze potențialul unor soluții posibile – precum tehnologia ADN-ul secvențial portabil.

Discovery, în luptă cu malaria

Ajutorul sosește și sub forma unui vehicul proiect elaborat de către Land Rover Special Vehicle Operations. Ei au ales modelul Discovery și pentru a celebra aniversarea sa de 30 de ani, nu doar pentru capabilitățile off-road. Atât interiorul cât și exteriorul sunt pregătite pentru munca de cercetare, dar și pentru a asigura supraviețuirea celor de al bord. Astfel, situațiile dificile vor fi negociate cu ajutorul vinciului, echipamentului de salvare, a pneurilor „mud/sand” sau lămpilor LED de pe plafon.

Interiorul, în schimb, utilizează la maxim cei 1137 litri ai portbagajului. Acolo, LR SVO a îndesat un întreg laborator mobil de genetică secvențială. Toate modificările le vor permite cercetătorilor să încerce pe loc tehnici de genetică secvențială, direct la sursă. Ca idee, în Africa sunt descoperite cam 90% din cazurile totale de malarie – parazitul malaria fiind prezent în special la populațiile locale de țânțari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*