Stiri

Samsung, te-ai Arkana cu XM3 Inspire (video)

Samsung XM3 Inspire este noutatea majoră adusă de subsidiarul Grupului Renault acasă, la Salonul Auto de la Seul. Și fanii curentului coupé-SUV vor remarca rapid legătura de „ulei” cu un alt concept. Unul prezentat anul trecut la Moscow International Auto Salon din Rusia.

Da, este clar vorba despre Renault Arkana. Vi-l oferim și pe acesta în galeria de imagini, nici o grijă dacă nu vă mai aduceți aminte. Însă, dacă sunteți fani ai SUV-urilor, în special ai zonei coupé-SUV, nu aveați cum să îl ratați. Francezii se pregătesc să democratizeze acest curent de nișă, care până acum a avut parte în special de reprezentanți din zona premium.



Și ce caută numele Samsung în ecuație? Ei bine, la Seoul Motor Show nu discutăm despre Samsung Electronics. Acei coreeni și ale lor Galaxy-uri, care au ajuns deja la ediția cu numărul zece. De această dată este vorba despre producătorul Renault Samsung Motors. Înființat în 1994, cu primele mașini lansate în 1998 și devenit din 2000 subsidiar al părintelui mărcii autohtone Dacia.

XM3, gata să Inspire pasiuni

Samsung nu a operat modificări majore – în afara schimbărilor datorate utilizării siglei sale. Iar asta nu este rău deloc, deoarece designerii Renault au reușit să combine fericit un… sedan și un SUV. Exact, în ciuda faptului că avem de-a face cu un coupé-SUV. Francezii privesc în ochi „elefantul din cameră” și nu uită că aceste modele crossover au cinci uși – nu trei. Astfel, ei au mixat proporțiile pentru o parte superioară apropiată de cea a unui sedan „clasic”. Și pe cea inferioară au dezvoltat-o cât se poate de SUV, cu jante de 19 inch și numeroase protecții din plastic.



Iar ceea ce vedem este și ceea ce vor primi de anul viitor piețele rusă (în cazul Arkana) și coreeană (XM3 Inspire). Cel din urmă concept se va metamorfoza într-un produs de serie foarte apropiat de ceea ce am văzut la Seoul Motor Show. Cu începere din prima jumătate a lui 2020. Și cu producția programată pe plan local, la fabrica companiei de la Busan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*