Lifestyle / Stiri

Toyota HiAce devine PieAce (video)

HiAce, un model introdus de Toyota tocmai în 1967, a ajuns la cea de-a șasea generație. Una radical diferită față de cea anterioară, în special datorită dimensiunilor. Însă, clienții asiatici vor putea avea parte și de un HiAce mai altfel – PieAce.

Vehicul cu adevărat „multi-purpose”, HiAce ajunge la cea de-a șasea generație atât în versiune scurtă, cu acoperiș standard – cât și lungă, cu acoperiș înalt. Iar varianta Commuter ar fi perfectă chiar și pentru drumurile neaoșe, având o capacitate de 17 persoane. Suntem siguri că mulți ar aprecia să scape de bătrânele Iveco și să plece la „țară” cu un HiAce cu pedigriu japonez.



Nu o să avem parte, însă, de HiAce. Modelul va fi disponibil ca și până acum în Asia, Orientul Mijlociu, Africa, Oceania, America Latină sau Mexic. Nici măcar japonezii nu vor avea parte de acesta… lansarea având loc cu începere din Filipine. Oricum, la HiAce nici urmă de hibridizarea dragă celor de la Toyota. Sub capotă au loc doar un V6 aspirat natural, de 3,5 litri, pe benzină. Sau un patru cilindri turbodiesel de 2,8 litri – ambele fiind oferite cu transmisii manuale sau automate.

HiAce la deal, PieAce la vale

Pentru a sărbători cum se cuvine lansarea Australiană, Toyota a pregătit ceva special „Down Under”. Ceva în ediție limitată – 2019 unități convertible, botezate nu HiAce Convertible. Ci PieAce – veți vedea imediat de ce. Oricum, dacă ar ajunge și la noi, ar fi mană cerească pentru șoferii de microbuze… ar putea „îndesa” și mai mulți călători decât în Daily-uri. Atât pe orizontală, cât mai ales pe verticală.

Toyota este generoasă cu australienii doar. Soft-top-ul versiunii PieAce se poate întinde inclusiv peste versiunile LWB și super-long wheelbase. Chiar și peste versiunea Commuter de 12 locuri! În plus, PieAce are – o premieră în industrie – un cuptor de plăcinte integrat. De aici numele de HiAce – pardon, de PieAce. Este plasat în portbagaj, are ventilator și grill pentru patru sertare de coacere.

Spoiler Alert – Aceasta a fost o glumă dedicată sărbătorii de 1 Aprilie. Orice asemănare cu personajele din viața reală a fost pur neintenționată. În afară de cele cu șoferii de microbuz și patronii lor. Care, din păcate, nu sunt deloc o păcăleală… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*