Stiri

Kuga sau Explorer, PHEV neapărat (video)

Kuga și Explorer, la un loc pe Bătrânul Continent. La Amsterdam – în cadrul evenimentului „Go Further”. Care s-a transformat rapid în „Go Electric” – cu Ford gata să devină din albastru… verde.

Constructorul american și-a prezentat la evenimentul din capitala Olandei planurile pentru viitorul apropiat. Acestea prevăd o electrificare cât mai completă, cu o foarte extinsă gamă de modele hibride și electrice – de la mașini de familie la SUV-uri sau vehicule comerciale. Pe lângă noile Fiesta și Focus Hybrid, Kuga sau Explorer în versiuni plug in hybrid, vom avea și EV-uri… mai altfel. Adică un SUV complet electric, sportiv și inspirat de legendarul Mustang! Sau un Transit complet electric, așteptat în 2021.



Startul este dat de noua generație Kuga, precum și de introducerea – pentru prima oară în Europa – a SUV-ului Explorer. La fel ca acasă, în SUA, Ford vrea să mizeze pe atu-urile sale cele mai importante și pe Bătrânul Continent. Asta înseamnă și mai multe SUV-uri. Ford a prezentat chiar și o primă imagine cu noul Puma, devenit crossover și programat pentru producție la… Craiova. Revenind la Kuga, noua generație este – momentan – cel mai electrificat model al companiei.

Kuga, Explorer, neapărat plug in… sau nu?

Kuga joacă totul pe cartea electrificării. Astfel, este primul vehicul din familia Ford dotat cu sisteme de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid. Versiunea Kuga Plug-In Hybrid va avea chiar și o autonomie bună, de 50 de km, în timp ce consumul mediu este estimat la 1.2 litri/100 km și cu emisii de 29 de grame CO2/km. Nu uită însă și de propulsoarele clasice. Pe benzină și diesel, de 1,5 sau 2 litri… încă disponibile, cine știe pentru cât timp. Cei interesați de aventuri cu întreaga familie ar putea fi însă mai impresionați de sosirea marelui Explorer.



Acesta aterizează în gama europeană peste Edge și oferă spațiu la bord pentru șapte persoane. Și este doar plug in hybrid, cu o putere totală de 450 CP, plus un cuplu de 840 Nm. Și 40 de kilometri de autonomie pur electrică… în oraș. Atenție la această ultimă precizare – e clar că „mamutul” ovalului albastru își va oferi calitățile electrificate doar în anumite condiții și regimuri de utilizare. Însă, important este că acum Ford are în sfârșit o gamă cât se poate de completă de SUV-uri, inclusiv opțiunea unui model cu șapte locuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*