Lifestyle / Stiri

Easter Jeep Safari – Gladiator simte chemarea Moab (video)

Easter Jeep Safari, eveniment care ajunge la cea de-a 53-ea ediție anuală. O tradiție aproape la fel de bătrână precum modelele Jeep. Aventura de la Moab, din Utah. Anul acesta, cu concepte Gladiator.

Orice fan Jeep care se respectă și-ar dori ca măcar odată în viață să bifeze un Easter Jeep Safari. Desfășurat pe colinele de la Moab, din statul Utah, acest eveniment face parte – de 53 ediții încoace – din patrimoniul cultural. Nu doar al mărcii Jeep, ci mai degrabă din cel al curentului off-road. Iar Jeep are grijă să întrețină vie legenda. Cu multe concepte, pregătite special, an de an.



Cum noul pickup Gladiator este deținătorul Tronului de „Rock & Dirt” pentru Jeep, era logic ca anul acesta Easter Jeep Safari să graviteze în jurul său. Iar compania a pregătit un adevărat „sistem solar” format din șase planete-concept. Toate, pregătite de propria agenție stil „NASA” – divizia Mopar.

Easter cu totul altfel, cu Gladiator

Gladiator Wayout este un model dedicat celor pasionați de camping în stil „off the grid”. Iar cortul de două persoane este poziționat sus, deasupra benei. Deoarece, spune Jeep, în sălbăticie „oamenii în saci de dormit sunt precum taco-urile” pentru urși… Gladiator M-715 Five-Quarter este pentru cei și mai duri și… milităroși. Este un resto-mod bazat pe modelul de armată M-715 din 1968, faimos pentru capacitatea de încărcare de o tonă și 250 kg – adică „five quarters” (cinci sferturi).



Urmează la rând, la fel de interesante, alte patru modele. Gladiator J6 își imaginează cum ar arăta versiunea de serie cu doar două portiere. Și aduce și un omagiu stilistic modelului Honco din 1978. Gladiator JT Scrambler este, poate, cel mai cuminte. Gladiator Gravity sfidează limitele, fiind un adevărat „rock climber”. Și să nu uităm nici de Gladiator Flatbill, gândit drept companionul perfect al aventurierilor… pe două roți. În off-road, desigur.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*