Stiri

VW Atlas Basecamp își croiește drum spre New York (video)

Atlas nu va ajunge niciodată în Europa. Și nu vorbim de muntele african. Însă nouă ne pare rău doar pentru indisponibilitatea conceptului Atlas Basecamp. Acesta va vizita totuși Salonul Auto de la New York, ajungând acolo direct din sălbăticia aventurilor off-road.

Constructorul german este activ în zona SUV-urilor cu șapte locuri, în America, cu Atlas. Acesta este perfect pentru familiile numeroase, dar și pentru aventuri sau provocări mai neobișnuite. Sigur, mai trebuie ca noul prototip să devină și un produs de serie. Trecere nu foarte dificilă, am putea spune, deoarece Basecamp pare o adevărată colecție de accesorii dedicate zonei off-road. Numai bună de expus în catalogul online al modelului și în reprezentanțe.

De altfel, Atlas este deja un obișnuit al conceptelor cool la NYIAS. Anul trecut, la New York International Auto Show, Volkswagen a prezentat atât Atlas Cross Sport, cât și pickup-ul Atlas Tanoak. Acum, Basecamp pare și mai aproape de realitate. Culoarea de un gri mat este subtil contrastată de accente portocalii, precum și de jantele de 17 inch fifteen52 Traverse MX Concept. Kit-ul de caroserie a fost creat de specialiștii de la Air Design și este cât se poate de robust, în spiritul aventurier al conceptului.

Basecamp, la poalele muntelui Atlas

Conceptul i-ar putea duce cu ușurință pe fanii Volkswagen inclusiv la poalele adevăratului munte Atlas. Aceasta datorită kit-ului de înălțare a suspensiei cu sistem coil over de la H&R, a barelor de lumini LED, sistemului de transport al bicicletelor (neapărat mountain bike!) sau accesoriilor de protecție de interior create chiar de VW.

Evident, sub capotă se află un propulsor pe benzină. Este cunoscutul VR6 de 3,6 litri și 276 CP, legat la sistemul 4Motion prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte. Am păstrat pentru final adevărata piesă de rezistență a conceptului Basecamp. Este vorba despre Hive EX, o rulotă trailer compactă, special dedicată expedițiilor. Aceasta împachetează totul în dimensiuni foarte compacte, însă oferă suficiente elemente de confort: pat „queen size”, bucătărie, tendă și tancurile pentru apă și propan. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*