Stiri

HabaNiro, viziunea fashion Kia de New York (video)

HabaNiro este conceptul cu care Kia Motors America a încântat audiența de la Salonul Auto de la New York. 100% electric, 4×4, autonom Level 5 și patru locuri plus patru portiere tip „fluture”.

KMA a prezentat la New York conceptul HabaNiro nu drept vreun supercar fantezist care probabil nu va fi construit niciodată, ci drept un prevestitor al viitorului mobilității, cu o autonomie complet electrică de domeniul realului, de 482 km. HabaNiro seamănă cu un crossover… și chiar transcende stilurile. Are capotă scurtă și aripi masive, jante de 20 inch, precum și un tratament aparte al exteriorului.

Astfel, ca la orice SUV, există o zonă de protecție – însă învelișul gri metalic de protecție acoperă complet aripile roților din față și se extinde pe partea laterală a caroseriei. Apoi zonele albe (Snowdrift Pearl White) ale caroseriei sunt străbătute de elementul „Lava Red” de pe stâlpul C, care se extinde inclusiv peste plafon. Accesul la interior se face prin intermediul unor portiere „fluture”. Însă nu sunt doar două… ci patru. Iar în habitaclu, nota dominantă este de această dată culoarea Lava Red.

HabaNiro, plin de esența modernismului

Interiorul a fost desenat de un artist modernist, cel mai probabil. Nu există ecrane clasice (dreptunghiulare) sau butoane de comandă tradiționale. În schimb, Kia ne oferă noutăți precum HUD-ul întins pe toată lățimea parbrizului. El este controlat de display touchscreen interactiv mare cu răspuns la lumina senzorială (Sensory Light Feedback – SLF). Iar noul sistem Technical Option Sharing Sistem (TOSS) permite oricui să se joace cu HUD-ul ca în filmele SF.

Conceptul lung de 4430 mm, înalt de 1600 mm și lat de 1955 mm are un ampatament de 2830 mm, spațiul interior fiind suficient pentru patru pasageri. Sistemul de propulsie este de tip e-AWD, fiind compus din două motoare electrice (față/spate), iar acumulatorii – a căror capacitate nu a fost dezvăluită – oferă suficientă energie pentru un parcurs de peste 480 km. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*