Lifestyle / Stiri

Republica Italiană Ducati

Chiar dacă sunt sub umbrela protectoare a celor de la Audi, marca italiană Ducati nu produce TDI-uri. Din contră! Produce motociclete super-performante, cu benzină, al căror consum se măsoară în zâmbete/kilometru și adrenalină pe secundă.

Ducati este una dintre acele mărci pe care o respectă orice împătimit de motociclete.  Ok, poate nu sunt cei mai titrați pe off-road sau nu fac cele mai confortabile motociclete din lume dar cu siguranță Ducati este producătorul care a găsit cel mai bun dozaj între performanță și aspect sexy: au pus maxim din amândouă. Este ca și cum ai regla muzica urcând la maxim bașii și înaltele. Desigur, în muzică nu prea sună bine combinația asta, dar când e vorba de motociclete, cele două componente sunt elemente cheie.

Vedeta Panigale V4R

Vedeta standului a fost, desigur, modelul Panigale 4V R. Era înconjurat de o panglică roșie, făcând notă discordantă de restul surorilor din gamă. Panigale V4 R a moștenit toate cunoștințele de la Ducati Corse, departamentul de motorsport al companiei. Dincolo de puterea brută și performanțele care pot pune la respect 99% din supercar-uri, Ducati Panigale V4 R vine cu tehnologii menite să îmbunătățească ținuta de drum și performanțele la frânare. Iar sunetul celor 4 cilindri amplasați în V la 90 de grade este unul unic în industria moto.

 

PANIGALE V4 R

Înălţime şa: 830 mm

Ampatament: 1471 mm

Cilindree        998 cm3

Putere             221 CP (162 kW) @ 15250 rpm

Cuplu               112 Nm (11,5 kgm) la 11.500 rpm

Masă proprie  172 kg

Înălțime șa:     830 mm

Desigur, există și alte versiuni Panigale în afară de V4 R. Celelalte poate că sunt mai potrivite pentru circulația stradală. Dar adevăratul lor potențial va putea fi observat pe circuit.

Scrambler în fiecare zi

Ducati-Scrambler

Ducati Scrambler

Cel mai accesibil model din gama Ducati este Scrambler. Cu un preț de pornire de 8000 de euro inclusiv TVA, Scrambler se adresează mai degrabă celor care vor să se acomodeze cu o motocicletă italiană. Nu este neapărat una dedicată celor cu mulți kilometri pe două roți dar nici una pe care să o încalece un proaspăt posesor de permis moto. Totuși vorbim despre o motocicletă de 190 de kilograme cu plinurile făcute și 73 CP. Motocicleta are review-uri foarte bune peste tot prin lume și mulți o consideră drept una dintre cele mai reușite combinații dintre performanță, preț, și ușurință în conducere. Plus că, de ce să nu recunoaștem, chiar arată a naibii de bine! Dar, dacă alegi versiunea cafe-racer, vei scăpa de binecunoscutele cuvinte „Mă dai o tură”? Are un singur loc.

 

Dar dacă vreți să știți mai multe despre Ducati, accesați cu încredere acest link. Vă avertizăm că poate crea dependență!

Ducati-Scrambler-Cafe-Racer

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*